Tribunalul Teleorman a dispus, luni, deschiderea procedurii de insolventa a societatii Tel Drum SA, informeaza stirileprotv.ro. Administratorul judiciar provizoriu a fost desemnat CITR Filiala Ilfov SPRL.

Termenul fixat pentru continuarea procedurii este 23 mai 2018. Decizia nu este definitiva, poate fi atacata prin apel.

Saptamana trecuta, Tel Drum SA, firma suspectata ca ar fi controlata de Liviu Dragnea, si-a cerut insolventa la Tribunalul Alexandria chiar in ziua in care DNA a dispus extinderea urmaririi penale.

Astfel, in data de 17 ianuarie, firma Tel Drum a solicitat intrarea in insolventa, iar in data de 20 ianuarie Tribunalul Alexandria a aprobat aceasta cerere.
Procurorii DNA au dispus tot in 17 ianuarie extinderea urmaririi penale fata de compania Tel Drum pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, relata Agerpres.

Doua zile mai tarziu, DNA a cerut Tribunalului Bucuresti sa interzica, pentru 60 de zile, initierea procedurii de dizolvare sau lichidare in cazul Tel Drum S.A. sau, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate, potrivit Hotnews.

DNA cere Tribunalului...
Citeste si: DNA cere interzicerea initierii procedurii de dizolvare a Tel Drum

Directia Nationala Anticoruptie preciza ca "S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017".

Sursa foto: Baramee Thaweesombat/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Desi sub urmarire penala, Tel Drum a primit un contract de 40 mil lei