"Am admis aceasta sesizare (...) in principal pentru incalcarea principiului bicameralismului. Legea pleca de la initiator cu vreo trei exceptii de la aplicarea OUG, intr-o Camera s-au mai adaugat vreo 30 si in alta Camera s-a triplat numarul fara ca sa fie trecute toate acestea prin ambele Camere. Pe de alta parte, legea modificatoare cuprinde un text neconstitutional potrivit caruia Guvernul, la randul lui, poate sa adauge cate alte intreprinderi vrea ca sa le excepteze de la prevederile legii corporative", a anuntat presedintele Curtii, Valer Dorneanu, la finalul sedintei.

Obiectia de neconstitutionalitate a fost formulata de 64 deputati liberali.

Cu privire la modificarile aduse legii, liberalii au sesizat numeroase incalcari ale tehnicii legislative in procesul de elaborare si adoptare a proiectului de lege, precum si instituirea unui regim juridic extraordinar care confera Guvernului atributii ce depasesc cadrul constitutional.

In decembrie, Parlamentul a aprobat o lege prin care circa 100 de companii de stat urmau sa fie exceptate de la aplicarea legislatiei privind guvernanta corporativa. Altfel spus, managerii acestora vor fi selectati dupa criterii politice.

Completurile de cinci...
Citeste si: Apelurile din dosarele lui Dragnea, Grebla si Ghita, luate de la zero