Aurelian Andrei Popa, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agremenent Bucuresti (ALPAB), a fost pus joi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, scrie Ziare.com.

Ancheta procurorilor DNA vizeaza fapte pe care directorul le-ar fi facut in 2011, cand ocupa functia de director general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA. Potrivit DNA, Aurelian Andrei Popa ar fi indeplinit, cu incalcarea legii, un act legat de atributiile de serviciu care decurgeau din functia de director general al CNAPM SA.

Este vorba de modul in care compania a achizitionat un teren situat in extravilanul comunei Agigea (Constanta), "fara a avea mandat in acest sens si la un pret mult mai mare decat valoarea comerciala reala".

"Procedand in aceasta maniera, suspectul a provocat companiei pe care o conducea un prejudiciu in valoare de 1.761.160,84 lei, reprezentand pretul terenului achizitionat in modalitatea de mai sus, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru vanzatorul terenului", mai arata DNA.

La scurt timp dupa decizie, reprezentantii Primariei Capitalei au invocat prezumtia de nevinovatie si au afirmat ca Aurelian Andrei Popa are cazierul judiciar curat.

Citeste si:
Primaria Capitalei: 9 MIL. euro aprobate pentru Rabla TAXI
Primaria Capitalei a aprobat...

"Domnul Aurelian Andrei Popa a fost detasat, conform legii, in functia de director general la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti incepand cu data de 31.01.2018, pe o perioada de maxim 1 an. Potrivit Certificatului de cazier judiciar nr.15604657 din 05.03.2018, domnul Popa Aurelian Andrei nu este inscris in cazierul judiciar. Asa cum se precizeaza in comunicatul transmis de Directia Nationala Anticoruptie, "efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se se arata in comunicatul Primariei Capitalei.

Presa a dezvaluit despre ancheta in care este implicat Popa inca de acum doua saptamani. La acel moment, consilierul USR, Clotilde Armand, ironiza pe Facebook mentinerea in functie a sefului ALPAB. "ALPAB are un buget de 139 milioane de lei. In asemenea conditii era nevoie de un "specialist PSD" in fruntea institutiei", scria Armand.

Sursa foto: omihay / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Fostii sefi ai Academiei de Politie, trimisi in judecata de DNA