Completul 2 in materie penala
1. Lavinia Lefterache
2. Ionut Matei
3. Ilie Gheorghe Aurel
4. Bogdan Ioana
5. Pistol Stefan

Supleanti
Oana Burnel
Popa Rodica Aida
Cobzariu Maricela
Serban Leontina
Dragomir Ilie Iulian

La Completul 2 Penal sunt dosarele in care sunt judecati: Calin Popescu Tariceanu, Cristian David si Sebastian Ghita - cazul cu Iulian Badescu.

Cine il va judeca pe Liviu Dragnea

Procesele de la completurile...
Citeste si: Procesele de la completurile de 5 judecatori au fost intrerupte

Liviu Dragnea si-a aflat noi judecatori, de la completul 1 penal. Cristina Tarcea, sefa ICCJ, a declarat dupa extragere ca spera sa se sfarseasca „epopeea” completurilor de cinci judecatori, desi tot ea a precizat ca are „dubii”.

1. Cosma Rodica
2. Selaru Valentin Horia
3. Nenita Simona Cristina
4. Vasile Francisca Maria

5. Ilie Ioana Alina

La Completul 1 Penal sunt dosarele in apel in care sunt judecati: Liviu Dragnea, Toni Grebla, Victor Ponta, Sebastian Ghita - cazul in care sunt implicati sefi de parchete si politie din Prahova si Cristian Rizea, scrie Ziare.com.

Anca Jurma explica de ce a...
Citeste si: De ce nu mai vrea Anca Jurma sa fie sefa la DNA?

Mizele deciziei CCR

Una dintre mizele acestei decizii este stabilirea unui nou complet de judecata in cazul apelului lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive din Teleorman.

Curtea Constitutionala a hotarat miercuri ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu formarea completurilor de judecatori. Practic, CCR a admis solicitarea Guvernului.

Intr-un comunicat de presa postat pe site se precizeaza ca CCR a decis urmatoarele:

"1. A admis sesizarea formulata de prim-ministrul Guvernului Romaniei si a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de hotararile Colegiului de conducere a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, incepand cu Hotararea nr.3/2014, potrivit carora au fost desemnati prin tragere la sorti doar 4 din cei 5 membri ai completurilor de 5 judecatori, contrar celor prevazute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.255/2013.

Ministrul Finantelor propune...
Citeste si: Eugen Teodorovici vrea sa renunte la "populismul ieftin si desantat"

2. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor completurilor de 5 judecatori, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.207/2018".