Dragnea a cerut suspendarea tragerii la sorti a completurilor de cinci judecatori de la ICCJ

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat Instantei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorti a noilor judecatori din completurile de cinci magistrati.

Reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declarat pentru AGERPRES ca solicitarea a fost depusa vineri dimineata. Acestia au precizat ca Dragnea solicita ca tragerea la sorti sa fie realizata in conformitate cu decizia CCR de miercuri.

De asemenea, Dragnea a solicitat anularea hotararii Colegiului de conducere de la Instanta suprema, prin care s-a decis tragerea la sorti a completurilor de cinci.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat prin tragere la sorti, vineri, in sedinta publica, membrii completurilor de cinci judecatori pentru anul 2018, dupa decizia Curtii Constitutionale.

In urma tragerii la sorti, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie.

Citeste si:
De ce Liviu Dragnea se va putea vaccina înainte de populația generală
De ce Liviu Dragnea se va...

Acest complet are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

"Sper sa se sfarseasca epopeea completurilor de cinci, desi, sincera sa fiu, am dubii in legatura cu acest aspect", a declarat Cristian Tarcea, dupa tragerea la sorti.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dancila si a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema constituirii completurilor de 5 judecatori.

CCR a dispus ca Instanta suprema trebuie sa ia de indata masurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, in sensul desemnarii prin tragere la sorti a tuturor membrilor acestor completuri.

Citeste si:
ICCJ: Cei care deschid un cont de Facebook cu altă identitate fac...
Decizie ICCJ: Cei care...

Pana la decizia CCR, erau trasi la sorti doar patru judecatori din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, dupa caz, presedintele sau vicepresedintele Instantei supreme, respectiv seful Sectiei civile sau penale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri