Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au tras la sorti, joi, pentru anul 2019, noii judecatori din completurile de 5 in materie civila si penala. Vor functiona sase completuri in total, spre deosebire de patru, cate erau pana acum, informeaza Ziare.com.

Cristina Tarcea, sefa instantei supreme, a declarat, joi, inainte de tragerea la sorti, ca spera ca anul acesta sa fie unul linistit si normal, in care principiile de Drept sa fie repuse in "adevarata lor valoare si pozitie".

"Va urez tuturor un an nou mai bun, mai linistit, mai normal si in care principiile de drept asa cum au fost ele predate de monstrii sacri ai Dreptului pe care eu am norocul sa-i prind sa fie repuse in adevarata lor valoare si pozitie", a spus presedintele ICCJ, judecatorul Cristina Tarcea.

Vor fi 6 completuri de judecatori

Au fost trase la sorti trei completuri de judecatori in materie penala si trei in materie civila, spre deosebire de cate doua, cate erau pana acum.

Componenta completurilor de 5 judecatori de la ICCJ, in materie penala este:

C1: Dragomir Iulian, Matei Ionut Mihai, Rus Alexandra Iuliana, Epure Constantin, Selaru Valentin Horia.

C2: Cirnaru Simona, Burnel Oana, Alexandrescu Anca Madalina, Enescu Dan Andrei, Nenita Simona.

C3: Mela Luciana, Bogdana Ioana, Lefterache Lavinia, Foitos Marius Dan, Iancu Ana Hermina.

Componenta noilor completuri in materie civila este:

C1: Copoiag Elena Carmen, Cirnu Iulia Manuel, Florescu George Bogdan, Hincu Cezar si Canacheu Claudia Marcela.

C2: Macavei Sorinela Alina, Visan Mirela, Gradinaru Blandiana, Baciu Mona Magdalena, Gherasim Elena.

C3: Paraschiv Mihaela, Brehar Paulina Lucia, Zaharia Rodica, Voicu Rodica Florica, Nastasie Veronica.

Aceasta este a patra tragere la sorti a completurilor in ultimele luni.

CSM a recomandat ca dosarul lui Dragnea sa ramana la completul tras la sorti in decembrie

Noilor completuri desemnate prin tragerea la sorti de joi nu le vor fi repartizate dosare precum cel al lui Liviu Dragnea, Sebastian Ghita, Toni Grebla sau Calin Popescu Tariceanu, cauze repartizate deja prin tragerea la sorti din decembie anul trecut. O prima infatisare in aceste dosare a avut loc deja in data de 19 decembrie, ele fiind amanate pentru a doua jumatate a lunii ianuarie.

Judecatorii CSM au stabilit la finele anului, ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecatori de la ICCJ, in 13 decembrie, sa fie judecate in 2019 de aceiasi judecatori, fara a fi organizata o tragere la sorti si in privinta lor.

Decizia Sectiei pentru judecatori a CSM se mentine chiar daca, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronuntate amanari si nu au fost administrate probe. Decizia se aplica in cazul dosarelor care functioneaza in materie civila si penala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri