Fostul lider PSD Liviu Dragnea ramane in Penitenciarul Rahova, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, ca nefondat recursul in casatie depus de acesta in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectia Copilului Teleorman, caz in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Decizia a fost luata in unanimitate de Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

In urma cu o saptamana, fostul lider PSD - aflat in detentie din 27 mai in urma condamnarii la trei ani si jumatate de inchisoare - a aparut in fata judecatorilor si le-a spus din nou ca este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat ca a formulat recurs in casatie intrucat la judecarea dosarului "s-a aplicat in mod gresit legea, in mod rasturnat", iar Liviu Dragnea a refuzat sa plateasca un prejudiciu intrucat s-a considerat nevinovat, noteaza News.ro.

In 14 ianuarie, Liviu Dragnea a aparut in fata judecatorilor si a stat mai putin de o ora la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii au amanat pronuntarea pentru 21 ianuarie.

Dragnea a recurs la doua cai extraordinare de atac - contestatia in anulare si recursul in casatie.

In 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestatia in anulare, insa i-a acceptat recursul in casatie, dar i-a respins cererea de suspendare a executarii pedepsei.

In acest dosar, Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri