Procurorii DNA au despus astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) doua solicitari in care cer judecatorilor sa se dea noi termene in dosarele in care sunt judecati Liviu Dragnea, liderul PSD, si fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, potrivit Ziare.com.

Inalta Curte stabilise urmatoarele termene in aceste cazuri:
- 20 mai, in cazul lui Liviu Dragnea;
- 11 iunie, in dosarul lui Darius Valcov.

Asta in contextul in care in perioada 1 iulie - 31 august este vacanta judecatoreasca.

"Solicitarea este facuta in baza unui articol din codul de procedura penala si a fost invocata judecata acestor cazuri cu celeritate", explica surse judiciare.

Este vorba de articolul 353 din Codul de procedura penala:

"Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.Preschimbarea termenului se dispune prin rezolutia judecatorului in camera de consiliu si fara citarea partilor. Partile vor fi citate de indata pentru noul termen fixat".

Procesul lui Dragnea fost amanat 5 saptamani.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni amanarea, pana pe 20 mai, a procesului in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in cazul angajarii fictive a doua secretare PSD la Directia Copilului Teleorman.

Procurorul DNA a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate, in care a cerut sesizarea CCR, iar avocatii lui Dragnea au solicitat acordarea unui nou termen pentru a le putea studia. Practic, procesul a fost amanat cu cinci saptamani.

Cazul lui Darius Valcov se amana 2 luni.

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, marti, judecarea apelului in dosarul in care Darius Valcov, fost primar la Slatina si ministru al Finantelor, a fostcondamnat in prima instantala 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Procesul a fost amanat cu aproape doua luni, pentru data de 11 iunie. Amanarea a fost solicitata de mai multi inculpati din dosar, inclusiv de fostul ministru care a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri