Deciziile prin care completurile de 5 judecatori au suspendat executarea pedepselor Elenei Udrea si Alina Bica, ambele arestate in Costa Rica, au ajuns la Ministerul Justitiei. Ministrul Tudorel Toader a explicat ca MJ urmeaza sa primeasca documentatia completa.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca a primit doar dispozitivele hotararilor de suspendare a executarii pedepselor pentru Elena Udrea si Alina Bica, urmand sa primeasca documentatia completa, scrie Agerpres.

"Astazi, la orele 11,45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotararilor de suspendare a executarii pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica. Urmeaza ca MJ sa primeasca documentatia completa. Urmeaza ca fiecare sa isi cunoasca si sa isi realizeze competentele legale, iar opinia publica sa fie corect informata", a scris Toader pe contul sau de Facebook.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi suspendarea executarii pedepsei in cazul fostei sefe a DIICOT Alina Bica, in dosarul in care a fost judecata pentru favorizarea faptuitorului si condamnata la patru ani de inchisoare. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul Elenei Udrea, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare in dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a fost arestata in Costa Rica in baza unui mandat de arestare emis de Interpol Bucuresti.

Avocatul din Costa Rica al Elenei Udrea si Alinei Bica a sustinut ca, in baza unei decizii a Curtii Constitutionale a Romaniei, sentintele pronuntate impotriva lor ar fi lovite de nulitate si a cerut ca ele sa fie eliberate din arestul preventiv in care se afla din data de 3 octombrie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri