Liderul PSD, Codrin Stefanescu, va vinde Primariei Capitalei cu 156 euro pe metru patrat un teren de 3,18 hectare pe care l-a cumparat cu mai multi ani in urma cu 6,7 euro pe metru patrat si care n-ar fi trebuit niciodata sa ajunga in circuitul civil al tranzactiilor imobiliare, potrivit Rise Project. Terenul a fost retrocedat in 2004 catre Institutul Pasteur SA, preluat de la stat in 2000 de afaceristul Sorin Stanescu. Acesta ar fi "instrainat" ulterior terenul lui Codrin Stefanescu si altor doua persoane fizice.

Afacerea lui Codrin Stefanescu - facuta, cap-coada, cu bunurile statului, in detrimentul statului - il va recompensa cu o rata a profitului de 2.200 la suta, mai scrie publicatia citata. Cum a ajuns Primaria Capitalei sa cumpere terenul retrocedat in 2004? In noiembrie 2013, urmand o initiativa a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a hotarat exproprierea unor terenuri, astfel incat sa faca posibila extinderea Bulevardului Timisoara pana la intalnirea cu soseaua de centura a orasului.

Printre loturile de pamant pe care hotararea CGMB le-a nominalizat pentru aceasta expropriere se gaseste si unul pe care Codrin Stefanescu.

Citeste mai mult pe acest subiect pe Rise Project.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri