Liderul PSD, Codrin Stefanescu, va vinde Primariei Capitalei cu 156 euro pe metru patrat un teren de 3,18 hectare pe care l-a cumparat cu mai multi ani in urma cu 6,7 euro pe metru patrat si care n-ar fi trebuit niciodata sa ajunga in circuitul civil al tranzactiilor imobiliare, potrivit Rise Project. Terenul a fost retrocedat in 2004 catre Institutul Pasteur SA, preluat de la stat in 2000 de afaceristul Sorin Stanescu. Acesta ar fi "instrainat" ulterior terenul lui Codrin Stefanescu si altor doua persoane fizice.

Afacerea lui Codrin Stefanescu - facuta, cap-coada, cu bunurile statului, in detrimentul statului - il va recompensa cu o rata a profitului de 2.200 la suta, mai scrie publicatia citata. Cum a ajuns Primaria Capitalei sa cumpere terenul retrocedat in 2004? In noiembrie 2013, urmand o initiativa a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a hotarat exproprierea unor terenuri, astfel incat sa faca posibila extinderea Bulevardului Timisoara pana la intalnirea cu soseaua de centura a orasului.

Printre loturile de pamant pe care hotararea CGMB le-a nominalizat pentru aceasta expropriere se gaseste si unul pe care Codrin Stefanescu.

Citeste mai mult pe acest subiect pe Rise Project.

Citeste si:
Dezvoltatorii nu mai cumpara terenuri dupa ureche
Andrei Sarbu, SVN Romania:...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Asociatia Locus, acord cu Primaria pentru a salva Baile Herculane