Codrin Stefanescu a vandut, la inceputul acestui an, catre o societate comerciala din grupul Oscar Downstream – patronat de magnatul Alin Niculae (47 de ani) – un teren aflat la periferia vestica a Capitalei.

Tranzactia a fost facuta pentru suma de 2 milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmeaza sa ii primeasca in transe, pana in ianuarie, anul viitor.Deocamdata, a incasat un sfert din aceasta suma: 500.000 de euro.

Desi, in momentul vanzarii, terenul era al lui Stefanescu, exista o hotarare judecatoreasca definitiva, potrivit careia parcela de pamant astfel instrainata ar fi trebuit sa nu se afle in proprietatea lui, ci in a statului, scrie RiseProject.ro.

Hotararea e veche de opt ani, dar nicio institutie nu s-a luptat sa o valorifice in sens juridic si sa ceara, printr-o actiune suplimentara in instanta, ca terenul lui Stefanescu sa revina in proprietatea comuna a cetatenilor.

Din cauza acestui non-combat administrativ, Stefanescu a ajuns sa incaseze astazi, nestingherit, 2 milioane de euro din vanzarea unui bun care ar trebui sa ne apartina tuturor.

Citeste si:
Dancila: Am pornit o lupta impotriva criminalitatii si nu ma voi opri
Viorica Dancila: Am pornit o...

Profitul net pe care secretarul general interimar al PSD il va obtine din intreaga operatiune este de 1,336 milioane de euro.

Citeste mai multe pe Riseproject.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: Iohannis si Barna nu sunt apropiati de oameni