Trei functionari DSP Bucuresti, pusi sub acuzare ca l-ar fi ajutat pe medicul fals Matteo Politi

Trei functionari din cadrul DSP Bucuresti sunt urmariti penal pentru ca au atestat in mod fals ca 2 cetateni italieni sunt doctori si pot practica profesia in Romania, potrivit unui comunicat de presa al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului

Patru persoane, dintre care trei functionari de la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, sunt urmarite penal, dupa ce ar fi falsificat mai multe inscrisuri pentru a atesta ca doi cetateni italieni au calitatea de medic, informeaza luni Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Sursa citata mentioneaza ca, in cursul zilei de luni, au fost puse in executare mai multe mandate de perchezitie in vederea strangerii de probe, scrie Agerpres.

Potrivit ordonantei procurorilor, in cursul anului 2018, cei trei functionari din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ar fi falsificat mai multe inscrisuri, atestand in fals ca doua persoane de cetatenie italiana au calitatea de doctor si dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul Romaniei, eliberandu-le coduri de parafa in baza unor dosare incomplete.

Cu privire la cea de-a patra persoana, anchetatorii au retinut ca, in calitate de consilier juridic, reprezentant al celor doua persoane de cetatenie italiana, ar fi inlesnit eliberarea codurilor de parafa in baza dosarelor incomplete si ar fi falsificat mai multe inscrisuri, prin care se atesta in mod fals ca au fost depuse toate inscrisurile necesare eliberarii codurilor de parafa.

Citeste si:
CORONAVIRUS| Șefa DSP București nu se mai află în funcție
CORONAVIRUS| Șefa DSP...

Italianul Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastica pentru cinci unitati medicale din Romania fara sa aiba acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafa de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Un al doilea caz de medic fals, care a obtinut codul de parafa in mod ilegal, a fost identificat in urma verificarilor derulate de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti referitoare la Matteo Politi, a informat pe 8 februarie Ministerul Sanatatii, fara a da alte detalii.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Decizie importantă privind rambursarea TVA în cazul nerezidenților
Setari Cookie-uri