Primaria Sectorului 4 va finaliza lucrarile la o gradinita, va incepe constructia altei gradinite si a unei biblioteci si va consolida si moderniza o scoala, in localitatile Mahala si Ostrita, regiunea Cernauti, Ucraina, ambele locuite aproape exclusiv de romani, scrie Agerpres.

Demersul este inclus in cadrul unui proiect-pilot, care vizeaza sprijinirea financiara a comunitatilor romanesti din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 4 remis duminica, gradinita din localitatea Mahala va fi prima unitate care va beneficia de sprijin financiar, in valoare de 50.000 de euro, ca urmare a Acordului de infratire existent intre Sectorul 4 si primariile localitatilor mentionate din regiunea Cernauti.

Aceeasi sursa mentioneaza ca gradinita, ale carei lucrari de constructie au inceput in urma cu trei ani, va avea o capacitate de 120 de locuri si va fi singura unitate de invatamant destinata prescolarilor din zona respectiva, care nu a beneficiat 20 de ani de nicio gradinita pentru copiii celor peste 7.000 de romani care locuiesc in cele patru sate ale comunei Mahala.

O alta investitie va viza o biblioteca, ce urmeaza sa fie construita in localitatea Mahala, pentru comunitatea romaneasca din regiunea Cernauti, iar un sprijin financiar in valoare de 50.000 de euro va fi alocat pentru consolidarea si modernizarea unei scoli in localitatea Ostrita. Lucrarile vor incepe in cel mult doua luni si vor consta in transformarea unei scoli vechi intr-o unitate de invatamant noua, cu toate dotarile necesare, cu profil sportiv.

De asemenea, in localitatea Ostrita, in perioada urmatoare va incepe si constructia unei noi gradinite, de care vor beneficia aproximativ 150 de copii prescolari.

"Suntem prima unitate administrativ-teritoriala din Romania care sprijina concret, financiar o comunitate romaneasca din Ucraina, din regiunea Cernauti. Consider ca este un demers firesc, pe care orice roman trebuie sa-l faca pentru fratii nostri de aici, care de-a lungul timpului nu au primit niciun fel de ajutor. Este normal ca romanii sa fie preocupati de romani. Asa cum cei din Romania se preocupa de cei din Republica Moldova, tot la fel de normal si de corect este sa ne preocupam si de cei de aici, din Ucraina, din regiunea Cernauti", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, citat in comunicat.

Baluta a participat sambata la inaugurarea lucrarilor de construire a obiectivelor cultural-educative finantate din bugetul local al Sectorului 4.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri