Peste 18.800 de detinuti, eliberati in urma recursului compensatoriu. PNL solicita sesiune extraordinara a Parlamentului

Deputatul liberal Florin Roman atrage atentia ca prin aplicarea legii regimului compensatoriu au fost eliberati 18.849 de detinuti si solicita intrunirea Parlamentului in sesiune extraordinara pentru abrogarea acestui act normativ, scrie Agerpres.

"Cifra oficiala a celor eliberati prin regimul compensatoriu de Guvernul PSD - ALDE, cu sprijinul UDMR, este 18.849, ca raspuns la o interpelare pe care am facut-o in calitate de deputat PNL catre Ministerul Justitiei. Dintre cei eliberati mai repede, 1.299 de detinuti s-au reintors in puscarie ca urmare a comiterii de noi infractiuni sau unor condamnari din alte dosare penale. Socheaza numarul mare al criminalilor, violatorilor, talharilor si pedofililor, al celor care au comis infractiuni cu violenta. Sunt mii de astfel de cazuri. Sunt sute de Gheorghe Dinca, care au ucis cu sange rece si apoi au fost eliberati mai repede din puscarie de regimul PSD - ALDE. Nimeni nu mai este in siguranta pe strada, in conditiile iesirii masive din puscarii a criminalilor, violatorilor, talharilor si pedofililor, coroborat cu deficitul de personal din politie, in zona de siguranta a cetateanului", afirma Roman, intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES.

El precizeaza ca 39 dintre cei eliberati au comis din nou omoruri, 39 au comis noi violuri, 194 au comis noi talharii, 10 au comis infractiuni de trafic de minori si proxenetism.

"PNL solicita intrunirea de urgenta a Parlamentului in sesiune extraordinara pentru abrogarea regimului compensatoriu, care trimite in fiecare ora, in fiecare zi, in strada noi criminali, violatori, talhari si pedofili. Abrogati si apoi plecati!", mai spune Florin Roman.

Citeste si:
Abrogarea recursului compensatoriu: ce a decis comisia juridica
Abrogarea recursului...
Sursa foto: Enruta | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri