Procurorii Parchetului general au votat joi in majoritate, in adunarea generala, pentru mentinerea modificarii legislative operate de PSD la legile Justitiei privind pensionarea dupa doar 20 de ani de activitate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Procurorii au votat insa pentru desfiintarea Sectiei Speciale. Un vot similar au dat azi si procurorii DIICOT. 113 dintre ei au votat pentru pensionarea dupa 20 de ani de activitate, in vreme ce doar 57 au optat pentru abrogarea modificarii legislative operate de PSD.

Pensionarea dupa doar 20 de ani de activitate este atractiva pentru procurori. Pe legea noua, care ar urma sa intre in vigoare la inceputul anului viitor, un magistrat ar putea sa iasa la pensie la 20 de ani vechime in profesie, fara sa aiba varsta de pensionare de 60 de ani. Pe legea in vigoare, magistratul poate sa iasa la pensie abia la 25 de ani vechime in profesie, tot fara sa aiba varsta de pensionare de 60 de ani.

Pensii de 18.000 de lei

Un procuror DIICOT – cu un salariu net de 15.000 de lei – are un salariu brut de peste 20.000 de lei si ar putea iesi cu o pensie de 18.000 de lei, fara sa mai punem la socoteala si eventualele sporuri din ultima luna.

Citeste si:
Grefieri din tara au protestat contra eliminarii pensiilor speciale
Grefieri din intreaga tara au...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dosarul 10 august: procurorul de caz NU se mai pensioneaza
Setari Cookie-uri