Suspiciuni de fraudă la ASF în favoarea unor firme de asigurări

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat că în instituție există suspiciuni privind conflicte de interese ale unor angajați, care ar fi protejat astfel unele firme supuse controlului. Apostol a declarat că actuala conducere a ASF a sesizat DIICOT, scrie G4Media.

”Cele mai mari suspiciuni sunt pe piața asigurărilor. Conducerea actuală a ASF a sesizat două tipuri de controale viciate: fie controalele au fost efectuate astfel încât să ducă la sancțiuni superficiale, fie să ducă la o sancționare drastică, dar cu ușurința contestării pe motiv de vicii de procedură”, a declarat Daniel Apostol.

Economica.net a scris în premieră despre suspiciunile noii conduceri a ASF față de controalele realizate anii trecuți. Astfel, au audit al activității a arătat că există erori neașteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private), cât și în notele emise de Direcția Juridică.

Mai mult, un angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut, pe11 ianuarie 2021, un denunț la DNA privind potențiala săvârșire a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție din partea structurilor de conducere ale ASF. Acesta acuză conducerea ASF de un posibil abuz în serviciu prin omisiunea nejustificată de a lua măsurile de control și sancționare a unor asigurători RCA rău platnici, în ciuda miilor de reclamații făcute de păgubiții RCA.

ASF este condusă de Nicu Marcu, numit de Parlament în iunie anul trecut. El a demarat o reorganizare a instituției care arbitrează trei piețe cu cifră de afaceri de miliarde de euro: asigurările, piața bursieră și pensiile private.

Citeste si:
Expert: Sistemul de pensii private e cel mai puțin afectat de pandemie
Valentin Ionescu, director...

Sursa foto: Facebook/ Autoritatea de Supraveghere Financiară

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri