Un bărbat de 37 de ani, cu handicap psihic, din județul Buzău este primul român condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce în primăvara anului trecut a fugit dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde aştepta rezultatul testului pentru COVID-19. Testul a indicat ulterior că el nu era infectat cu noul coronavirus, dar suferea de TBC. Decizia instanței este definitivă, scrie Hotnews.ro.

În decembrie 2020, Matei Strugurel a fost condamnat de Judecătoria Buzău la un an de închisoare pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Decizia a fost atacată de către bărbat, iar miercuri Curtea de Apel Ploiești a respins ca inadmisibil apelul acestuia, potrivit portalului instanțelor. Astfel, Matei Strugurel rămâne cu condamnarea de 1 an de închisoare, decizia Curții de Apel Ploiești fiind definitivă.

Este primul caz din România în care se aplică pedeapsa de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Edwardolive | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri