Creatoarea de moda Venera Arapu explica, intr-un interviu acordat wall-street.ro, de ce si-a deschis un restaurant.
Despre primii pasi in deschiderea restaurantului Market 8 din Capitala, creatoarea isi aminteste ca totul a pornit de la inclinatia ei fata de arta culinara

“Sunt pasionata de gatit si in acelasi timp, o mare gurmanda. Sunt un om al gustului si al frumosului, iar frumosul poate fi regasit in orice. Asa cum te poti exprima in creatia vestimentara, o poti face si in zona de restaurante, doar ca imbraci un spatiu si compui o “creatie” gastronomica. E vorba tot de proportie, culoare si un altfel de gust”, a spus Arapu.

Initial, restaurantul s-a deschis in Centrul Vechi al Capitalei, dar din 2010 a fost mutat in zona Dorobanti.

“Restaurantul Market 8 a fost lansat in 2004, in centrul istoric, din dorinta de a aduce ceva nou pe piata la momentul respectiv, pentru ca Market 8 a fost primul concept store/restaurant din Bucuresti. Acum Market 8 are de un an de zile o noua locatie in zona Dorobanti”, a precizat creatoarea de moda.

Secretul celor 8 concepte de la baza restaurantului

Intrebata de unde provine numele localului si mai ales, ce inseamna cifra 8, avand in vedere ca nu reprezinta numarul strazii unde a redeschis restaurantul, Venera Arapu a mentionat importanta celor 8 concepte dupa care s-a ghidat inca de la inceput: Fusion cuisine, Fashion, Interior design, Talent support, Vintage, Antiques, Contemporary si Events.

Fashion, Vintage – Printre obiectele care imbogatesc spatiul Market 8 se regasesc si creatiile vestimentare ale mele. De asemenea, cu ocazia unor evenimente speciale, oaspetii Market 8 vor putea descoperi si achizitiona imbracaminte si accesorii vintage.

Interior design - Eclectismul amenajarii este un factor inedit, care atrage prin coloristica, forma, ingeniozitate si surpriza, multe dintre piese fiind obiecte reconditionate carora li s-a dat o noua viata. Nimic nu este intamplator: clasicul si modernul fuzioneaza perfect, aceasta fiind trasatura dominanta a lucrarilor mele de amenajari de interior .

Talent support - Din 2010, sunt conferentiar la sectia de Moda a Universitatii de Arta din Bucuresti. Din dorinta de a oferi stagii de practica studentilor, am pus la dispozitia lor atelierul de creatie in care ideile pot prinde viata. Scopul final al acestei initiative este de a oferi promovare si vizibilitate in spatiul public tuturor tinerilor talentati si la inceput de drum. Fiind un spatiu al artei, Market 8 ii sprijina pe tinerii artisti, expunand catre vanzare creatiile acestora.

Antiques - Multe din piesele de mobilier Market 8, descoperite in targurile de antichitati din Bucuresti si Paris, sunt reconditionate si insufletite cu o noua viata, putand fi si achizitionate.

Contemporary - Lucrand direct cu ochiul privitorului, restaurantul ofera expunere tinerilor artisti contemporani. Lucrarile lor pot fi achizitionate, intregul concept ilustrand astfel ideea de market.

Events
- Evenimentele de socializare organizate la Market 8 sunt petreceri tematice rafinate, unde aperitivele fine insotesc cocktail-uri originale. De asemenea, aici este locul care poate gazdui evenimente corporate sau petreceri private.

Implicare 100% in bucatarie

“M-am implicat 100% in crearea meniului. Aceasta pasiune a dus la demararea proiectului Market 8. Nimic din bucatarie nu iese fara amprenta mea, iar cateva din preparatele din meniu sunt creatii personale”, a marturisit Venera Arapu, adaugand ca cea mai mare parte din banii investiti au fost alocati amenajarii interioare.

Ea adauga ca unele piese de mobilier sunt aduse din Franta, reconditionate si retapitate in culorile si texturile dorite, conform conceptului. Asupra altora s-au facut chiar interventii mai personale, fiind pictate manual, si devenind astfel piese emblematice Market 8.

„Alaturarea de vechi si nou, de clasic si modern, este o caracteristica emblematica amenajarilor realizate de mine, scopul acestei alaturari fiind acela de a aduce rafinamentul si eleganta clasicului in prezent, insa reinterpretat, fara a crea o imitatie a trecutului”, a afirmat Arapu.

Creatoarea de moda a mai spus ca oglinzile din interiorul restaurantului sunt piese originale, una dintre ele fiind chiar o oglinda venetiana din sec. XIX si au fost achizitionate din targul de antichitati St. Ouen din Paris.

Tablourile sunt fie uleiuri Mihai Davidoglu, realizate in anii ’60, dar prezentate intr-o maniera moderna, pe placi de plexiglas colorat, transparent, fie lucrari noi, realizate de tineri artisti emergenti.

Intrebata daca ia in considerare deschiderea unui alt restaurant, Venera Arapu a raspuns imediat ca nu este interesata sa isi dezvolte afacerile din domeniul HoReCa.

“Unul este suficient pentru placerea sufletului meu. Meseria mea este, in fond, alta sa nu uitam”, a conchis ea.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri