"Dupa dealuri", filmul realizat de Cristian Mungiu si inspirat din romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran, a avut premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii vineri, informeaza site-ul oficial dedicat productiei.
Proiectiile de gala au avut loc in New York, la Lincoln Plaza Cinemas si IFC Center, si in Los Angeles, la Royal Theater, unul dintre cele mai celebre cinematografe pentru filme de arta, unde au avut loc premierele si pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", in 2007, si "Amour", in 2012.
Cel mai nou film al lui Mungiu se bucura de atentia presei in Statele Unite ale Americii, avand parte de cronici ample si favorabile in The New York Times, Time Out, The Village Voice, The New Yorker si multe reviste de specialitate, scrie Mediafax.

Rolling Stone Magazine considera ca "amandoua actritele sunt exceptionale" si scrie despre film: "Avand la dispozitie un material care se putea transforma intr-un horror ieftin, Cristian Mungiu, regizorul care a pus Romania pe harta cinematografica cu al sau «4 luni, 3 saptamani si 2 zile», realizeaza o explorare subtila si emotionanta a raportului dintre sacru si profan (...), iar rezultatul este devastator".

In The Village Voice, sub titlul "The Urgent Beyond the Hills Reveals A Crisis of Faith", Scott Foundas considera ca secventele de grup filmate in plan-secventa de operatorul Oleg Mutu duc cu gandul la "fresce de Ghirlandaio sau Da Vinci, prin grandoarea lor si stiinta utilizarii compozitiei in negru".

In The New Yorker, Anthony Lane noteaza in cronica sa: "Intr-un fel, acesti credinciosi in valorile crestinismului sfarsesc prin a se purta cu un seaman de-al lor, aflat in nevoie si incapabil sa se apere, cam cum s-au purtat soldatii romani cu Iisus".

De saptamana viitoare, filmul va rula progresiv in tot mai multe dintre cinematografele lantului nord-american Landmark, iar din 14 martie va fi accesibil, totodata, si pe VOD (Video On Demand).

In Romania, filmul este disponibil incepand cu 1 martie pe DVD, in magazinele de specialitate si poate fi comandat direct, la adresa contact@voodoofilms.ro.

"Dupa dealuri" este scris si regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran, iar imaginea este semnata de operatorul Oleg Mutu.

Lungmetrajul a avut premiera mondiala in 2012 la Cannes - cel mai important festival de film de autor din lume -, unde a fost premiat pentru scenariu si pentru interpretare, si a devenit ulterior prima pelicula romaneasca retinuta pe lista scurta a celor mai bune 9 filme straine ale anului la premiile Oscar.



Sursa foto: www.dupadealuri.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri