Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, intra in cinematografele din Statele Unite ale Americii pe 8 martie, informeaza Indie Wire, care prezinta in exclusivitate si posterul peliculei de pe teritoriul nord-american, scrie Mediafax.

"Dintr-o singura miscare, Cristian Mungiu a pus Romania pe harta cinematografiei mondiale in 2007, cu excelentul sau film despre avort «4 luni, 3 saptamani si 2 zile». Cu un stil fara inflorituri, care favorizeaza cadrele lungi, abordarea cinematografica a lui Mungiu nu creeaza doar o legatura intensa intre spectator si povestea de pe ecran, ci ii si pune pe actori in evidenta, iar interpretarile lor sunt mult mai reale. Dupa «4, 3, 2», Mungiu a revenit cu un film in care a folosit aceleasi instrumente", scrie Indie Wire.

"Posterul pentru Statele Unite ale Americii captureaza esenta filmului, intr-o imagine cutremuratoare", scrie aceeasi publicatie.

Pe posterul pentru Statele Unite ale Americii sunt prezentate cele doua tinere, imbracate in negru si imbratisandu-se. In dreptul celor doua fete se vade o mana care tine o cruce. Pe afis, "Dincolo de dealuri" este prezentat drept filmul regizorului care a semnat "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Sundance Selects va distribui filmul in Statele Unite ale Americii, in regim limitat, din 8 martie.

Lungmetrajul "Dupa dealuri" s-a aflat pe lista scurta de propuneri pentru nominalizari la Oscarul pentru cel mai bun film intr-o limba straina si a fost dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. Premiului pentru scenariu obtinut de Cristian Mungiu - recompensat cu premiul Palme d'Or in 2007, pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" - i s-a alaturat premiul pentru interpretare feminina, acordat ex-aequo Cristinei Flutur si Cosminei Stratan.

Inspirat din romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran despre cazul Tanacu, filmul "Dupa dealuri" spune povestea a doua fete, Alina (Cristina Flutur) si Voichita (Cosmina Stratan), care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
SUA, recompensa de 10 mil. dolari pe capetele sefilor Al-Qaida