Daca un client alege sa lucreze cu ea, in locul altui consultant certificat al firmei, tariful este destul de mare, de 10.000 dolari pentru 10 ore de consultanta, tarif pentru care specialista evalueaza atat statusul clinic, cat si cel psihologic si obiceiurile alimentare ale pacientului.

Pe de alta parte, un program similar de consultanta tinut de un nutritionist incepator este mult mai ieftin, 3.000-4.000 dolari, conform Business Insider.

Dar este normal sa platesti mai mult pentru un nume, cum de altfel se intampla si in cazul antrenorilor de fitness ce consiliaza vedetele.

Citeste si:

Ma intreb insa ce este in mintea acestor americani si chiar sunt curios daca 10 sedinte de consiliere chiar le schimba viata. Merita sa dai 10.000 dolari cand este aproape “common sense” ca ai nevoie de o dieta bazata pe multe fibre pentru a slabi si ca sa iti intaresti sanatatea?

Oricum, probabil ca actioneaza un mecanism similar cu mersul la sala de fitness. Ai nevoie sa dai niste bani ca sa te simti obligat sa mergi la fiecare sedinta si in plus sa ai si un instructor care sa te forteze sa lucrezi serios.

Este impresionant totusi ce a reusit sa faca Zuckerbrot cu acest program simplu bazat pe alimentele bogate in fibre care iti dau energie fara sa produca si kilograme in plus. Ea a reusit sa isi construiasca un adevarat imperiu in domeniul nutritiei, de la produse marca F-Factor Diet, carti si cursuri pana la programul de consultanta.