Moneda fusese evaluata de specialisti la 2,5 milioane de dolari.

Valoarea monedei este data de raritatea ei, pentru ca face parte dintr-o serie de cinci exemplare, realizata in 1912, ultimul an in care s-a mai folosit pentru piesele de cinci centi imaginea cu capul Statuii Libertatii.

Moneda are insa imprimat ca an de emisiune 1913, cand a fost introdus capul de bizon. Seria de cinci monede a fost turnata in Philadelphia, Pennsylvania, un muncitor numit Samuel Brown fiind cel care a modificat data, pentru a face o gluma. Despre existenta acestei serii de monede s-a aflat in 1920, cand Brown a scos-o la vanzare.

Citeste si:

Seria de cinci monede a avut mai multi proprietari de-a lungul timpului, fiind separata in 1942.

Un colectionar din Carolina de Nord, George Walton, a cumparat moneda scoasa la licitatie joi, la inceputul anilor 1940. El a murit intr-un accident de masina in 1962. Moneda a fost descoperita la locul accidentului de sora acestuia, Melva Givens, care a si mostenit-o. In 2003, mostenitorii acesteia au dus moneda la Targul International al Asociatiei Numismatice Americane din Baltimore, in cadrul caruia erau expuse celelalte patru monede, recuperate intre timp, si astfel moneda a fost autentificata.

De atunci, moneda a fost expusa la muzeul asociatiei din Colorado.

Sursa foto: http://coins.ha.com