2 August 2013

10 idei de vacanta de la manageri de top



Inca te gandesti unde sa pleci in vacanta? Iti sugeram 10 destinatii care au reusit sa-i impresioneze pe managerii unora dintre cele mai importante companii din Romania.

Cu bicicleta prin Norvegia

Tomasz Ignaczak, seful Kruk isi aminteste cu placere de calatoriile sale pe bicicleta in Norvegia. "Am petrecut foarte mult timp calatorind numai cu bicicleta. Obisnuiam sa merg in Norvegia sau prin Alpi. Norvegia este o tara atat de grozava astfel incat oricand ai ajunge acolo intotdeauna nu poti decat sa admiri cu placere peisajele din natura", spune Tomasz Ignaczak.

Seful Kruk apreciaza si orasele din Romania, precum Sibiu sau Sighisoara pe care le considera "cu adevarat uimitoare. Cand le vizitezi simti ca timpul s-a oprit in loc acolo si imediat parca te-ai intors in vremurile in care aceste orase fortificate au fost construite. Aveti o tara grozava!".



Localitatea Cascais, Portugalia

Violeta Ciurel, sefa Axa Aisgurari, este pasionata de calatorii, indiferent daca sunt cu familia sau in interese de serviciu, si ii plac, atat orasele mari, cat si statiunile sau localitatile mai mici. Printre preferatele sale se afla localitatea Cascais (30 de kilometrii la vest de Lisabona) din Portugalia. "Este exceptional. Portugalia este un vis", exclama ea.

Din Delta Ronului pana in Bordeaux

Madalin Niculeasa ne-a povestit ca ultima vacanta petrecuta in famlie a fost fabuloasa: a inceput in Delta Ronului, a continuat in Carcassonne si San Sebastian si s-a incheiat in Bordeaux. Asa ca daca sunteti pregatiti pentru un astfel de circuit, itinerariul avocatului ar putea fi o varianta.


Nairobi, rezervatia Masai Mara

Iulian Stanciu, seful eMag.ro spune ca din toate calatoriile o tara africana i-a placut – Kenya. “E ceva total diferit! Din Nairobi am mers pe un aeroport intern de unde am zburat in rezervatia Masai Mara cu niste avioane cu elice, mici. Am stat la cort, am vazut rasaritul din balon si hipopotami foarte de aproape”, spune, zambind, Stanciu.




Orasele italiene si satele din jurul Sighisoarei

Adina Chilim-Dumitriu, partener in cadrul casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) isi aminteste cu mare drag de vacantele din Roma, Venetia, Verona si Sicilia.

De asemenea, indrageste Sighisoara si satele din jurul orasului medieval.


Cu masina prin SUA

Cea mai frumoasa vacanta a petrecut-o Alin Burcea, seful Paralela 45 a fost in Statele Unite ale Americii.

“O vacanta foarte frumoasa a fost in America, unde am stat destul de mult, ne-am plimbat mult cu masina si am fost in savana. De fapt, toate vacantele mele sunt frumoase, doar mi le fac eu pentru mine”, recunoaste zambind Burcea.




In cautarea oamenilor locului prin Mexic

Valentin Petrof, seful Manpower spune ca in calatorii il fascineaza in special oamenii din locurile in care nu a mai fost. "Mi-a placut foarte mult in Mexic, in Bruxelles si la Roma", spune el.




In Delta Dunarii, la pescuit

Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank, pescar inrait, spune ca ii place sa mearga in Delta Dunarii, pentru sentimentul de spatiu larg si peisajele variate.


Prin Azerbaijan sau Kirgistan

Greg Konieczny, seful Fondul Proprietatea spune ca ii place sa viziteze cat mai multe tari, insa cel putin o data sau de doua ori pe an merge in Barcelona cu familia.

“Este un loc extraordinar. Imi place orasul si imi place clubul de fotbal… daca as fi jurnalist as vrea sa fac un interviu cu Lionel Messi”.

Nu uita sa mentioneze nici calatoriile “in locuri cat mai diferite”, chiar si in tari precum Belarus, Kirgistan sau Azerbaijan, “care pentru un strain pot fi surprinzatoare”.




City break Barcelona

“Unde ma duc, ma duc dupa oras. Merg doua sau trei zile prin Europa si imi plac foarte mult Barcelona, Amsterdam si Berlin. Cand ma duc intr-un oras vechi, cu traditie, hotelul nu conteaza”, spune Sonia Nastase, managerul hotelului Howard Johnson.

Sonia Nastase ne-a mai spus ca in fiecare an merge si intr-o vacanta in tara.

“Ultima data am facut un circuit si am redescoperit Bucovina. Vorbim de ospitalitate si de naturaletea oamenilor. Tocmai prin naturaletea aceasta a oamenilor Romania poate atrage multi turisti straini”, a adaugat sefa Howard Johnson.





Citeste si