Secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache a lansat public joi ideea ca in subsolul institutiei sa se deschida, intr-un spatiu deja amenajat, un centru spa cu piscina si fitness, in regim privat, aratand ca intr-o cladire in care lucreaza 2000 de persoane ar putea functiona si o gradinita, potrivit Mediafax.

"La subsol exista un spatiu amenajat ca piscina si spa nu de acum, ci undeva din anii 2000 - 2000 si ceva, deci nu e al nostru. Aici sunt doua optiuni: ori il lasam sa se degradeze in continuare, ceea ce, dupa parerea mea, reprezinta bani publici aruncati pe fereastra, ori gasim o formula de a-l externaliza printr-o licitatie transparenta si de a face din el un centru care sa functioneze pe baze comerciale. Subliniez, nu e vorba de un privilegiu, pentru Senat, senatori, ci de un centru care ar putea foarte bine, avand si acces exterior din cladire, sa functioneze pe baze comerciale si sa aduca bani pentru Parlament", a spus Dan Mihalache.

El a precizat ca la acest centru ar putea avea acces oricine care plateste un abonament, in conditiile in care acesta ar fi operat de un investitor privat.

"In aceasta cladire sunt cel putin 2000 de persoane care lucreaza, deci banuiesc ca e o piata foarte buna in exterior. Banuiesc ca s-ar putea gasi clienti. Nu e o chestiune pe care sa o opereze Parlamentul, care sa necesite investitii de la Parlament, ci pur si simplu trebuie gasita o formula pentru ca lucrurile care s-au investit deja acolo sa nu se degradeze", a spus Mihalache.

El si-a exprimat speranta ca aceasta idee nu va genera campanii de presa care, prin legarea acestui centru spa de activitatea senatorilor, sa duca la a nu se face un lucru de bun simt, respectiv acela de a nu lasa ca spatiul respectiv, terminat in proportie de 70%, sa se degradeze.

Senatul a adoptat proiectul...
Citeste si: Senatul a adoptat proiectul de modificare a Codului Penal

"Spatiul are deschidere exterioara, iar cetatenii pot intra direct la subsol. El sta sub cheie de zece ani si nu a fost folosit niciodata. Lucrarile sunt terminate in proportie de 70%. Mai e nevoie de o investitie pe care trebuie sa o faca un operator privat, pentru ca Parlamentul nu are bani pentru asemenea investitie. Acolo exista sauna, exista spatii care se pot amenaja pentru fitness, e un centru, cred ca ar fi interesant pentru un operator", a spus Mihalache.

Secretarul general adjunct al Senatului a lansat, totodata, public, si ideea ca in Parlament sa functioneze si o gradinita.

"In cladiri de asemenea anvergura e normal sa existe tot felul de facilitati, nu ca privilegii, ci contra cost, pe bani. Si la Parlamentul European exista centru spa, exista farmacie, exista puncte bancare, exista chiar si gradinita pentru cei care au probleme cu copiii in timpul programului si nimeni nu face atat tevatura", a aratat Mihalache.

Intrebat daca ar fi o idee buna sa se faca si o gradinita, Mihalache a raspuns: "Banuiesc ca daca o spun si pe asta voi fi tras pe roata in public. Trebuie intrebat, vazut. Repet, intr-o cladire cu 2000 de oameni pot sa existe amatori. Deocamdata lansam ideea, incasam injuraturile de rigoare, dupa aceea mergem mai departe.

Cum arata gradinita care iti...
Citeste si: Gradinita care iti pregateste copilul pentru viata de adult

Intrebat daca va supune aceste propuneri aprobarii Biroului Permanent al Senatului, Mihalache a spus: "Vom vedea. Deocamdata testam piata".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Herbalife Romania, crestere a cifrei de afaceri cu peste 20%