Proiectul TAG YOUR IDEAS prezinta in aceasta luna o intalnire cu Mihnea Mihalache-Fiastru, un artist multidisciplinar, care pe scena alternativa a Control-ului, deschisa zilnic si aproape non-stop, propune o instalatie de fotografie comprimata in detalii urbane pe care le recunoastem cu totii.

“Vorbind despre fotografiile sale, Mihnea Mihalache Fiastru povestea ca ”Imaginile pe care le fac sunt povestile pe care nu mai ajung sa le scriu, iar povestile pe care le scriu sunt imaginile pe care nu mai ajung sa le fac”. Despre asta este vorba in fotografia lui Mihnea, despre amintiri si un trecut care nu mai este dar, bizar, il poti simti inca. Detaliile construiesc imaginea, iar imaginea construieste fotografia - orasul devine subiect de investigatie iar oamenii si strazile expira trasee pe care Mihnea le suprinde in fotografiile sale,” descrie curatorul Eugen Radescu instalatia lui Fiastru pentru TAG YOUR IDEAS.

TAG YOUR IDEAS este o noua platforma de comunicare vizuala a orasului, ce completeaza nevoia de sustinere a unui manifest artistic care ne infrumuseteaza existenta. Zilnic, sute de oameni vin la Control Club pentru promisiunea pe care o respectam: THE ALTERNATIVE. De aceea, in fiecare luna, un nou artist va reinterpreta peretele-panou din curtea interioara a clubului Control, sustinand un discurs inceput deja de alti artisti despre modul in care poate fi exploatat spatiul public in cadrul orasului, la intersectia dintre public si privat. Melajul eclectic pe care il cream cu acest proiect compleaza un dialog cultural urban pe care l-am inceput acum 11 ani.

TAG YOUR IDEAS: MIHNEA MIHALACHE-FIASTRU X FREE NOW

Detaliile urbane din instalatia de fotografie reprezinta imagini care au fost realizate in perioada 2016-2017 in timpul unor prospectiuni personale ale artistului in sudul orasului. Acestea nu au fost si nu vor fi incluse in vreo serie si sunt parte dintr-o arhiva personala de documentare.

Povestea fotografiei din autoturism este din apropierea unei foste intreprinderi inaugurata in interbelic si care si-a atins varful de lucru in perioada comunista. Este situata pe un bulevard in trecut pavat cu piatra cubica, pe trotuarul caruia se crea tot timpul agitatie dupa-amiaza la terminarea orelor de lucru, portiunea din fata intreprinderii fiind si statie de autobuz si tramvai, si care era neincapatoare la finalul zilei de lucru. Muncitorii paraseau trotuarul si ieseau pe carosabil, iar soferii erau nevoiti sa incetineasca sau chiar sa opreasca motoarele pentru a nu face vreun accident. Imaginea este, intr-un fel, o recreere a perspectivei soferului in acel viraj, intr-un alt timp, in vremuri mult mai sigure.

A doua fotografie marcheaza spatiul unei curti dintr-o zona veche a orasului unde mai multi pasionati de modele de autoturisme din anii ’80 si inceputul anilor ’90 se strang in fiecare sfarsit de saptamana pentru a-si manifesta pasiunea.

Mihnea Mihalache-Fiastru este artist, lucreza cu imagine si text, a realizat doua seriale web de docu-fictiune in perioada 2015-2016, colaboreaza cu diferite publicatii, este autor a doua volume de proza documentara “Tehnologia expunerii universale” (2018) si “Expres” (2019) si a expus in cadrul festivalului de fotografie REFORMA Photo Days 2019. Are in pregatire o carte foto/ de obiect de fotografii polaroid. Traieste si lucreaza in Bucuresti.

Eugen Radescu este manager cultural si curator, specializat in relativism moral. A scris pentru diferite reviste si publicatii nationale si internationale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1 (2005), al expozitiilor “How Innocent Is That?”, "Common Nostalgia" la Pavilion, “Hidden Shadows/Roma stories” Mobius Gallery, Bucuresti. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale si presedinte al board-ului organizational BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selectie apexart New York (SUA). inut numeroase prelegeri si conferinte la diverse institutii, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Paris Photo, Paris, Gulbenkian Centre, Lisabona, Kunsthalle, Viena. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin si “QUEER. Istorii ilustrate” la Black Button Books, Bucuresti. Este lector la Universitatea Bucuresti si profesor asociat Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Locuieste si lucreaza in Bucuresti.

Incepand din luna noiembrie 2019, Clever devine FREE NOW, consolidandu-si pozitia de cea mai folosita aplicatie de mobilitate urbana ce integreaza serviciile de e-hailling si ridesharing, din Romania. Misiunea companiei este sa eficientizeze transportul si traficul din orase pentru a spori calitatea vietii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri