O bancă ucraineană de reconstrucţie, care este înfiinţată de autorităţile de la Kiev cu sprijinul managerului de active BlackRock şi al gigantului bancar JPMorgan, ar urma să fie gata de acţiune în decursul acestui an, a declarat vicepreşedintele BlackRock, Philipp Hildebrand, pentru Reuters, conform Agerpres.

Managerul de active BlackRock ajută Kievul în discuţiile pentru atragerea de capital din partea băncilor de dezvoltare sau a principalelor ţări donatoare, în ideea de a reduce riscurile pentru investiţiile private, a dezvăluit Philipp Hildebrand la Forumul de la Davos.

Anul trecut, autorităţile de la Kiev au angajat BlackRock şi JPMorgan să ajute Ucraina pentru a pune la punct un fond care să strângă capital public şi care ar putea atrage investiţii private pentru reconstrucţia Ucrainei, un proces pentru care costurile sunt estimate la sute de miliarde de dolari.

"Vrem să putem să fim gata să începem cel puţin cu angajamente limitate din partea ţărilor donatoare", a spus Hildebrand adăugând că va fi nevoie ca riscurile să fie coborâte până la un nivel similar cu cel din ţările OCDE pentru ca activele BlackRock (care constau în fonduri de pensii) să fie mobilizate. "Aceşti bani nu pot fi investiţi în iniţiative cu risc foarte mare", a adăugat Hildebrand.

Anterior, Administraţia Prezidenţială ucraineană a anunţat că Volodimir Zelenski s-a întâlnit Forumul de la Davos cu CEO-ul de la JPMorgan, Jamie Dimon, precum şi cu alţi directori de la gigantul bancar american, cu manageri de la BlackRock şi directori de la Bridgewater Associates, Carlyle Group, Blackstone, Dell şi ArcelorMittal. "Este important pentru noi să atragem capital privat pentru reconstrucţia Ucrainei. Sperăm că JPMorgan ne va ajuta să atragem un număr mare de investitori şi companii din întreaga lume", se arată într-un mesaj publicat de Administraţia Prezidenţială ucraineană pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri