Mercedes-Benz nu se aşteaptă ca vânzările sale în Europa să fie complet electrice până în 2030, dar va avea pregătită linia sa de producţie, a afirmat directorul general Ola Kaellenius, într-un interviu acordat la Salonul auto IAA din Munchen, transmite Reuters, conform Agerpres.

Producătorul german de maşini premium a anunţat de mult timp că are ca obiectiv vânzări exclusiv electrice până în 2030 "acolo unde piaţa permite" şi în cele din urmă clienţii vor decide produsul pe care îl vor, fiind necesară infrastructura pentru a sprijini tranziţia la vehicule electrice. Piaţa vehiculelor electrice din Europa a crescut semnificativ în ultimii ani, dar nu va fi probabil pregătită pentru vânzări complet electrice până în 2030, a explicat Kaellenius.

Acesta a adăugat: "Evident, întreaga piaţă europeană nu va fi 100% în 2030, dar probabil nici din partea Mercedes". Omul de la vârful constructorului german a adăugat că "vom fi pregătiţi, dar vom avea şi flexibilitate tactică", acesta referindu-se la capacitatea de a produce vehicule electrice sau cu motor pe combustie pe aceeaşi linie de producţie.

Anterior, Mercedes-Benz și-a setat chiar o dată mai ambițioasă pentru a trece la producția de EV-uri. Astfel, germanii au anunțat că toate modelele noi lansate începând cu anul 2025 vor fi electrice, în vederea noii legislații europene care va intra în vigoare din 2035 și care va interzice aproape complet comercializarea de mașini noi cu motoare termice. Există o excepție care este luată, în prezent, în calcul la nivelul blocului comunitar care ar permite utilizarea după 2035 a combustibililor sintetici nepoluanți în mașinile cu motoare clasice.

În China, Kaellenius estimează că aşteptata tranziţie de la motor pe combustie la vehicule electrice, pe segmentul premium, "să dureze mulţi ani". Tot șeful mărcii din Stuttgart a sublinat că "pas cu pas, trebuie să convertim piaţa". Actuala încetinire a economiei nu va afecta strategia Chinei pe termen lung, a apreciat şeful Mercedes, în aceeași discuție cu Reuters. Trebuie spus, însă, că trecerea la EV-uri în UE se va petrece independent de situația de pe alte piețe și, respectiv, independent de situația de pe piața second-hand, unde mașinile cu motoare pe benzină sau motorină vor putea, în continuare, să fie cumpărate și vândute.

Sursa foto: Mercedes-Benz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri