Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară "foarte optimist" că în decurs de doi ani va fi demolată Cathedral Plaza, conform Agerpres.

"La Cathedral Plaza există patru litigii importante, dintre care două finalizate şi două în curs. Există un litigiu care spune că autorizaţia e nelegală. Acesta este finalizat. Un litigiu care spune că clădirea trebuie demolată, însă în acest litigiu nu a fost parte şi proprietarul clădirii. Un al treilea litigiu care s-a finalizat doar în fond, prin care s-a respins cererea proprietarului de a intra în legalitate. În momentul în care, sper eu, Curtea de Apel va respinge recursul şi această hotărâre va rămâne definitivă, chestiunea va fi rezolvată.”, a explicat Nicușor Dan.

„Şi, în fine, un al patrulea: eu am dat o dispoziţie de demolare, ea a fost contestată şi în momentul acesta suspendată de proprietar, care a spus că nu e opozabilă acea hotărâre care spune că primarul trebuie să demoleze. În momentul în care se va termina procesul trei, procesul patru va fi automat. Deci eu sunt foarte optimist că această clădire va fi demolată în doi ani, de acum. Dar asta ţine mai întâi de Curtea de Apel, care va judeca apelul pe chestiunea intrării în legalitate", a spus edilul general, pentru TVR Info.

În ce priveşte soluţionarea litigiilor din domeniul urbanismului, Nicuşor Dan a declarat că în prezent procurorii au foarte multe dosare şi nu sunt specializaţi în ce priveşte construcţiile ilegale. Pe de altă parte, a adăugat că problema "cea mai mare nu este la Parchet", ci la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

"Tu eşti autoritatea statului de control în construcţii. Şi nu poţi să constaţi ilegalitate, ilegalitate, ilegalitate - constatate de instanţe - şi să nu faci un control serios. Şi amendezi primari pentru faptul că au întârziat 50 de zile să dea o autorizaţie, în loc să faci un control serios pe oameni care dau etaje în plus, care construiesc pe spaţii verzi - ceea ce nu au făcut niciodată. Acolo, într-adevăr, este o corupţie sistemică în Inspectoratul de Stat în Construcţii", a apreciat el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri