Israel Katz, ministrul Energiei și al Infrastructurii din Israel, afirmă că nu va fi furnizată energie electrică sau apă în Gaza până când cei răpiți în timpul atacului Hamas nu se vor întoarce acasă.

"Ajutor umanitar pentru Gaza? Niciun întrerupător electric nu va fi pornit, nicio pompă de apă nu va fi deschisă și niciun camion cu combustibil nu va intra până când israelienii răpiți nu se vor întoarce acasă", a postat el pe rețeaua X (Twitter).

"Umanitarism pentru umanitarism. Nimeni să nu ne predea lecții de moralitate", scrie el.

Soarta celor aproximativ 150 de persoane răpite și duse în Fâșia Gaza în timpul atacului devastator al grupării teroriste Hamas este încă neclară.

Atacul surpriză lansat sâmbăta trecută de gruparea islamistă Hamas din Gaza asupra Israelului a dat startul unui război care continuă să fie marcat de schimburi de focuri intense între cele două părţi, iar comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la morţile civile şi la extinderea conflictului în regiune.

Armata israeliană continua joi să bombardeze Fâşia Gaza ca reacţie la atacurile coordonate lansate la finalul săptămânii trecute de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Sursa foto: Shutterstock / Anas-Mohammed

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri