Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că există certitudinea că săptămâna viitoare va fi primit avizul pentru a doua cerere de plată din PNRR, probabil cu diminuarea sumei de aproximativ 140 de milioane de euro, aferentă celor două jaloane neîndeplinite încă.

"Au fost, de asemenea, discutate măsurile pentru a îndeplini jaloanele din PNRR. Mă refer la Ministerul Energiei. Ştim foarte bine că a fost înaintată cererea de plată numărul doi, acolo avem două jaloane care nu au fost încă finalizate, este vorba de centralele de cogenerare, discutăm de două centrale la Constanţa şi la Craiova, care sunt în proces de finalizare. Am primit garanţii astăzi de la domnul ministru Burduja că săptămâna viitoare acestea vor fi finalizate şi în felul acesta, jalonul îndeplinit şi reluarea procedurilor pentru jalonul care prevede producerea de hidrogen. Toate aceste aspecte sunt în deplină coordonare cu Comisia (n.r. Europeană) şi avem certitudinea că săptămâna viitoare vom primi avizul pentru cererea de plată numărul doi, probabil cu diminuarea sumei de aproximativ 140 de milioane (n.r. de euro), aferentă celor două jaloane", a spus Ciucă, la sediul central al PNL, după o şedinţă a conducerii PNL cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Ciucă a mai spus că un obiectiv discutat cu ministrul Mediului, Mircea Fechet, este rezolvarea problemelor legate de depozitele de deşeuri.

"Avem o decizie deja la Curtea Europeană de Justiţie. I-am cerut ministrului mediului ca într-o perioadă scurtă de timp, (...) sper ca în cel mult două săptămâni de zile, să vină cu un plan concret prin care să putem să discutăm în coaliţie şi să asumăm deciziile necesare ca această problemă a deşeurilor să fie rezolvată", a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat că tot în responsabilităţile Ministerului Mediului se află şi îndeplinirea jaloanelor din PNRR, unul dintre acestea fiind legat de derularea programului de împăduriri.

"Există un plan în acest moment. Am cerut ca planul respectiv să fie operaţionalizat, iar acolo unde nu se poate să fie revizuit şi să putem să-l ducem la bun sfârşit", a mai afirmat el.

Discuţiile din şedinţa PNL au vizat şi posibilitatea ca la nivelul Ministerului de Finanţe să fie activate schemele de ajutor de stat care să sprijine producătorii români, două domenii fiind prioritare, respectiv industria alimentară şi materialele de construcţii.

"Domnul ministru Boloş va discuta cu celelalte ministere de linie care sunt implicate în aceste scheme de ajutor de stat şi la aprobarea premierului vor demara procedurile pentru a fi operaţionalizate aceste scheme", a adăugat Ciucă.

El a precizat că s-a discutat şi despre demararea procedurilor pentru consorţiile duale integrate la nivelul Ministerului Educaţiei, continuarea sprijinirii învăţământului în limba română pentru românii din diaspora, adaptarea numărului personalului din consulate în funcţie de numărul de români care s-au stabilit în diferite ţări.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri