Astfel, designul de obiect romanesc a marcat prima parte a licitatiei Goldart, cea rezervata pieselor contemporane, si a fost deschisa de catre Mihnea Ghildus, fondatorul magazinului-concept Dizainar. Rata de adjudecare a licitatiei din 7 noiembrie a fost de aproximativ 80% din loturile propuse spre vanzare.

Potrivit sursei citate, 13 piese din 17 au fost vandute in cadrul acestei licitatii. Una dintre cele mai bine vandute piese a fost scaunul cu 4 roti "1Fagacea", creatia Silva Artis, adjudecat la pretul de 300 de euro.

Printre cele mai licitate piese se numara si Ship Light, o lampa creata de Old New Design dintr-o vana veche de vapor. Pentru aceasta s-a licitat de la 120 de euro (pret de pornire), obiectul fiind adjudecat pentru 275 de euro.
Un alt obiect inedit - ceasul X creat de Project.Zulu - a fost adjudecat pentru 100 de euro, pretul de pornire a licitatiei in acest caz fiind 65 de euro.

Citeste si:

Printre creatiile expuse spre vanzare s-au numarat obiecte semnate de Old New Design, 201 Design Studio, Care? Cutare, Alexandru Ghildus, Anca Fetcu, Dragos Motica, Oana Boboc, Una ca Luna, Madalina Teler, Project.Zulu, Silva Artis si Gabriel Geller.

"Ne-am dorit sa organizam un eveniment-declaratie si realizez acum ca asteptarile ne-au fost depasite. Stiam ca iubitorii de arta ce viziteaza Goldart stiu sa aprecieze frumosul, dar faptul ca au cumparat aproape toate obiectele pe care le-am adus in licitatie ne da incredere in posibilitatea ca piata de design din Romania sa se maturizeze mai repede decat ne asteptam acum un an cand am organizat primul eveniment Dizainar. Imbinarea dintre arta si design exista de mult timp in alte tari, iar dupa seara de 7 noiembrie am descoperit-o si aici la noi. Am vandut 80% din obiectele expuse spre licitare, iar piata de design e acum mai bogata si mai inteleapta. Este excelent pentru inceput, iar de acum stim sigur ca designul ca arie de expertiza are toate sansele sa se transforme intr-un domeniu pe care sa il inteleaga si mai ales sa-l contracteze publicul roman", a spus Mihnea Ghildus, fondatorul Dizainar.

Valoarea totala a incasarilor licitatiei de design de obiect romanesc nu a fost facuta publica.