Bar amendat cu 9.000 de euro, dupa ce un client a returnat paharele. Acuzatia: munca la negru

Un pub din Franta a fost amendat cu 9.000 de euro pentru munca la negru, dupa ce un client a returnat cateva pahare goale la bar. Agentia de securitate sociala i-a acuzat pe patronii localului pentru munca la negru.

Pentru clientii localului, returnarea de tavi si pahare folosite insemna un gest de politete. Nu si pentru agentia de securitate sociala URSAFF, care a considerat gestul o incalcare a legislatiei muncii, deoarece clientii se comportau precum chelnerii, scrie Le Télégramme, preluat de Independent.co.uk.

“Pe la miezul noptii, un client a adus o tava cu bauturi. Ea a trecut apoi de bar si a mers la toaleta. Atunci a inceput totul. Sotul meu a fost retinut de un barbat, iar o femeie a sarit la mine si mi-a aratat legitimatia, moment in care mi-am dat seama ca era un control de la URSSAF. Mi-au spus ca am fost prinsi folosindu-ne de munca nedeclarata”, a explicat proprietara localului.

“Este o inselatorie. Nu am facut nimic rau”, a adaugat ea.

Autoritatile franceze au amendat initial proprietarii localului cu suma de 7.900 de euro, pe care i-au trimis pentru scurt timp in custodia politie. Clientii au dat declaratii prin care ii sustineau pe proprietari, iar acestia au fost eliberati, insa agentia de securitate percepe inca plata unei amenzi de 9.000 de euro pentru neachitarea sumei initiale.

Citeste si:
Inspectia Muncii va activita alert pe teren impotriva muncii la negru
Ministrul Muncii: Inspectia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri