Se pare ca i-a mers bine doamnei englezoaice la The London Street Atelier cu acest concept interesant si cu mare priza la protipendada si la cei cu obraz subtire, asa ca a mai deschis ceva in apropiere, peste drum de Piata Dorobantilor, The London Street Bistro. Acest The London Street Bistro e chiar un bistrou, la care poti merge cand ti-e foame, chiar daca nu esti din protipendada si nu ai obrazul prea subtire.

The London Street Bistro

The London Street Bistro ocupa o bucata de parter al unei cladiri construite de curand pe o palma de teren scump, inghesuita rau printre alte cladiri asemanatoare, asa cum e toata strada Putul lui Zamfir si celelalte din jur. La etaj e un salon rusesc – nu am aprofundat subiectul, dar cred ca merita o privire mai atenta.

The London Street Bistro

E amenajat frumos The London Street Bistro, un concept unitar si placut, facut de un arhitect sau un decorator priceput. Cu greu s-ar putea scoate mai mult din acel loc stramt, in care incap vreo trei mese inauntru si cam tot atatea in curticica minuscula.

Citeste si:

Cred ca ceea ce face doamna Sargent la The London Street Bistro in Piata Dorobantilor e ceea ce s-ar putea numi bucatarie englezeasca urbana moderna, adica un fel de bucatarie creativa in care doamna face tot felul de combinatii de produse si ingrediente, avand mai mereu grija sa ramana cat mai mult in zona vegetarian si healthy food – cat se poate. Noi am fost de vreo trei ori la The London Street Bistro si nu pot sa spun ca am mancat ceva pentru care sa vreau sa revin acolo, cu toate ca e foarte aproape de casa si de biroul meu. Poate ca daca comparam mancarea de la The London Street Bistro doar cu altele din categoria “ceva mai sanatos” – pentru ca The London Street Bistro nu e nici vegetarian adevarat, si nici dietetic – atunci ar iesi ceva mai bine.

The London Street Bistro

Preturile nu sunt mici la The London Street Bistro, dar nici prea mari. Serviciul iti atrage atentia, e ceva mai diferit fata de cel de la multe restaurante. E cam greu de spus ca au multi clienti, pentru ca daca vin vreo cinci sau sase ai impresia ca restaurantul e aproape plin.

Merita un drum pana la The London Street Bistro daca sunteti in Piata Dorobantilor si vi se face foame, sau chiar o vizita venind mai de departe, ca sa va faceti propria opinie. Oricum, e un concept interesant, creativ, prietenos, pe care am vrea sa-l vedem replicat de cat mai multe ori in Bucuresti, asa cum vezi in multe locuri din Occident. Speram sa le mearga bine si sa nimereasca cat mai multe retete cu mancare buna.

Sursa foto: Restograf

Sursa foto: Restograf.ro