1 Septembrie 2014

Cu cine ar lua pranzul managerii de top din Romania



Oameni politici importanti, personalitati istorice si cunoscuti oameni de afaceri se numara printre personalitatile cu care managerii de top din Romania ar dori sa stea la masa. Printre nominalizatii sefilor marilor companii locale se numara Napoleon, Dalai Lama sau Nicolae Ceausescu. Afla cu cine ar vrea sa ia pranzul seful eMag.ro sau Romtelecom si de ce.

Felix Patrascanu, Fan Courier, ar fi dorit sa aiba ocazia unui pranz cu Corneliu Coposu

"Pe langa vinuri si off-road citesc foarte multe carti de istorie. Mi-as fi dorit foarte tare sa iau masa cu Corneliu Coposu pentru ca i-as fi pus o mie si una de intrebari, sau alta persoana ar fi Anthony Hopkins este fantastic cum joaca omul asta, i-am vazut aproape toate filmele, nu imi aduc aminte sa fi jucat intr-un film prost. Mi-au placut Legendele toamnei (1994), Meet Joe Black (1998)", a spus Felix Patrascanu, unul dintre fondatorii Fan Courier.


Corina Pacuraru, Perfect Tour, si-ar dori sa stea la masa cu Richard Branson

Daca ar fi sa iasa la pranz cu o personalitate, Corina Pacuraru, proprietara Perfect Tour, l-ar alege, pentru inventivitate, pe Richard Branson, un om de afaceri britanic, care detine casa de muzica Virgin Records si compania aeriana Virgin Atlantic Airways, si pe Jack Welch, fostul director executiv al General Electric, pentru abilitatea de a vedea oportunitati in business.


Carmen Harabagiu, HBO Romania, ar vrea sa o cunoasca pe Angela Merkel

“Cu Angela Merkel – este un lider femeie extrem de influenta si cred ca ar fi interesant de auzit ce are de spus. O admir", a spus Carmen Harabagiu, sefa HBO Romania.


Nikolai Beckers, Romtelecom, si-ar dori un pranz in prezenta lui Napoleon, Dalai Lama si Nelson Mandela

Daca ar putea lua pranzul cu unele personalitati, Nikolai Beckers, seful Romtelecom, ar vrea sa se intalneasca cu Napoleon, Nelson Mandela si Dalai Lama. Cu toti trei, simultan, daca s-ar putea.

“Ar fi foarte interesant de vazut cum ar reactiona Dalai Lama la initiativele militare ale lui Napoleon. Si as vrea sa aflu exact la ce s-a gandit Napoleon cand a invadat Rusia, de ce a ignorat frigul – printre altele. Tot pe Dalai Lama l-as intreba ceva mai filozofic – cand este bine sa lupti, cand este bine sa te retragi dintr-un conflict”.


Marius Vacaroiu, Policolor, ar dori sa iasa la masa cu Peter Druker

Marius Vacaroiu, CEO al grupului Policolor, marturiseste ca daca ar fi sa iasa la pranz cu o personalitate din orice perioada istorica ar alege sa iasa cu Peter Drucker pentru ca “ce a desenat el in industrializarea Americii este valabil si in 2014”.

k


Lucian Butnaru, Zebrapay, ar dori sa iasa la masa cu Bill Gates

Intrebat fiind cu cine i-ar placea vreodata sa ia masa, Lucian Butnaru, seful Cegeka si Zebrapay nu ezita absolut deloc – cu Bill Gates. L-ar intreba cum arata o zi din viata sa, minut cu minut. “Imi place sa cunosc oamenii; vreau sa il cunosc mai departe de ceea ce citesc si vad despre el”. Un alt om cu care ar lua pranzul ar fi Warren Buffet, interesandu-l si componenta de investitor-antreprenor. “Ma intereseaza sa vad care sunt cele mai importante criterii prin care el isi alege investitiile – probabil exista lucruri mai in detaliu, mai mult decat spune el oficial”.


Iulian Stanciu, eMag, ar dori sa iasa la masa cu Nicolae Ceausescu

Dupa un timp de gandire, Iulian Stanciu, seful eMag.ro ne-a spus ca i s-ar parea interesant sa ia masa cu Ceausescu. “Cu siguranta as sta cu el. Am vazut un numar din National Geographic despre Ceausescu, foarte interesant. Multi dintre noi consideram, din cauza media, ca a fost un dictator nenorocit, un biet cizmar fara minte si cu patru clase, care a nenorocit si calcat tara. Eu cred ca nu e chiar asa, ca se ascundeau lucruri chiar interesante in mintea lui. Poate peste 50 de ani o sa aflam mai multe adevaruri”, spune Iulian Stanciu.


Violeta Luca, eMag, si-ar dori sa iasa la masa cu Larry Page

Daca ar fi sa aleaga sa ia masa cu un om de business, Violeta Luca, director executiv al eMag.ro, ar sta fata in fata cu Larry Page, cofondator Google. “L-as intreba ceva ce ma mai framanta uneori – cum face fata unei situatii in care nu sunt lucrurile cum ar vrea el si totusi trebuie sa continue sa zambeasca, sa avanseze. De la un punct, cand esti sef peste atatia oameni, nu-ti mai permiti slabiciuni umane, neisugrante, sa te vada angajatii slab. Transmiti semnale negative”.

Pe langa Larry Page, Violetei Luca i-ar fi placut sa il cunoasca pe Mircea Eliade. “Dupa ce a scris Istoria Religiilor, au fost o gramada de speculatii. L-as intreba daca el crede ca exista un singur demiurg sau nu, indiferent de cum il denumim. Cel mai trist ar fi sa zica ca nu crede in nimic!”.

De asemenea, daca vorbim de femei, Violeta Luca o apreciaza mult pe Angela Merkel. “Imi place mult. Este puternica…este destul de senzationala, asa, prin ce a facut. Recunosc ca unele din visele mele este sa ajung Prim ministru. As schimba foarte multe lucruri, pornind de la sistemul educational din Romania care este extrem de prost”.


Calin Galaseanu, Bristol-Myers Squibb, ar iesi la un pranz cu Henry Kissinger

Calin Galaseanu, country manager al Bristol-Myers Squibb ar dori sa iasa la pranz in primul rand cu Daniel Vasella, fostul presedinte al Novartis, care a „orchestrat” crearea companiei in 1994 si care a creat ideea de franciza in industria farmaceutica. In al doilea rand, i-ar placea Henry Kissinger, fostul Secretar de Stat al Administratiei Americane in timpul lui Richard Nixon si al lui Gerald Ford, care a jucat un rol cheie in diplomatia mondiala intre 1969 si 1977. “Sunt curios sa stiu versiunea scurta si neromantata a substratului doctrinei care a permis Statelor Unite ale Americii sa se apropie de China in anii '70”, spune Calin Galaseanu.


Tiberiu Dobre, HP, ar vrea sa iasa la pranz cu Jay Conrad Levinson

Daca ar fi sa ia masa cu cineva, Tiberiu Dobre, seful HP pe laptop-uri, ar alege sa fie Jay Conrad Levinson. “La 23-24 de ani mi s-a oferit sa construiesc o companie de consumabile. M-am dus la biblioteca si mi-au incaput pe mana Guerilla Sales si Guerilla Marketing, ale lui Jay Levinson. Tot business-ul pe care l-am pus eu atunci pe hartie a fost in acord cu ce spunea el in cartile acelea. Finalmente, a fost un succes si ii datorez reusita si acestui autor”, spune Dobre.




Citeste si