”Herman - Omul din spatele terorii” este un proiect finantat 100% prin crowdfunding, inscris pe Sprijina.ro, cea mai noua platforma de crowdfunding din Romania, pe 23 iulie, anul acesta. Pana in prezent, lung metrajul a atras 19 donatii, in valoare de circa 7.000 lei, si peste 11.000 de vizualizari pe Sprijina.ro. Banii urmeaza sa fie utilizati pentru postproductia si distributia filmului, care va fi activ pe platforma inca 10 zile.

Donatorii care aleg sa se implice in finantarea primului film care abordeaza in profunzime subiectul experimentului Pitesti, una dintre cele mai dure inchisori comuniste din Romania, vor avea ocazia sa se numere, oficial, printre producatorii sau sponsorii lung-metrajului care il are in rol principal pe Ion Caramitru.

”Pe Sprijina.ro facem tot posibilul sa sustinem si sa promovam acele proiecte autentice, care aduc plus valoare societatii. Echipa care se ocupa de lung metraj ne-a abordat cu entuziasm chiar in ziua lansarii Sprijina.ro si am fost bucurosi sa ii ajutam imediat, mai intai prin consiliere si informatii despre cum isi pot promova mai bine cauza, iar apoi cu inscrierea propriu-zisa pe platforma si initierea strangerii de fonduri. Cauza nu este finalizata, asa ca incurajam toti romanii iubitori de frumos si arta sa contribuie cu cat de putin pentru visul unor tineri curajosi”, declara Remus Pakei, project manager Sprijina.ro.

Filmul ”Herman - Omul din spatele terorii” este un lung metraj cu abordare sincera si originala a controversatului experiment din inchisoarea Pitesti, din anii 1942 – 1954. Povestea este o expunere a vietii lui Herman, un tanar cu un viitor promitator care, datorita imprejurarilor extreme, ajunge unul dintre cei mai eficienti tortionari ai faimosului Experiment Pitesti, din perioada comunismului.

Citeste si:

“Herman” este o expunere rascolitoare a unei povesti nascute la inceputurile regimului, atunci cand granita dintre prieten si dusman era aproape invizibila. Este o etalare terifianta a tradarii de sine, credintei, familiei si negarii originilor. In acelasi timp, este o poveste emotionanta despre iubire, prieteni, speranta, ce dezvaluie felul in care o victima, o persoana inocenta, poate fi mutilata si transfomata intr-un monstru.

Proiectul este dezvoltat de o echipa independenta de tineri regizori, producatori, artisti si actori care au lucrat la acest proiect bazat pe fapte reale pe o perioada de cinci ani. Rolul principal al peliculei ii apartine reputatului actor Ion Caramitru.

Sprijina.ro este o platforma online care se concentreaza pe descoperirea, promovarea si finantarea proiectelor exceptionale dezvoltate de romani, in spiritul initiativei, altruismului si autenticitatii. Echipa si comunitatea Sprijina.ro promoveaza si incurajeaza comunicarea in comunitate, ca solutie optima pentru infruntarea si depasirea unor situatii sociale, militand pentru o mentalitate degajata, libera de prejudecati.