Pipera, Berceni si Militari, cele mai "sportive" cartiere din Bucuresti

Aproximativ 20% dintre persoanele care practica sport regulat aleg pentru exercitii o sala din zona Pipera potrivit numarului de vizite efectuate in decursul unui an in centrele sportive din Bucuresti. Dupa Pipera, cartierele Berceni si Militari inregistreaza fiecare 12% din totalul de vizite la nivelul Capitalei.

La nivelul Bucurestiului functioneaza aproximativ 200 de sali sportive, insumand aproape 40% din totalul centrelor sportive din Romania (aprox. 520 de unitati).

Spre exemplu, cartierul Pipera este un pol de business. Cele mai multe persoane care ajung in centrele sportive din Pipera sunt angajati ale companiilor din zona finante si banking, telecom, respectiv IT. In ceea ce priveste cartierele Militari si Berceni, datorita numarului mare de locuitori, numarul de vizite anuale este destul de ridicat. Si alte cartiere cu multi locuitori atrag un numar mare de persoane in salile de sport. De exemplu, cate 7% dintre posesorii abonamentelor de sport ajung in sali din cartiere precum Crangasi, acelasi procentaj fiind valabil si pentru Rahova, in timp ce 6% ajung in centre sportive din Vitan. Persoanele care ajung in salile de sport din aceste cartiere sunt angajati din zona IT, pharma, FMCG si servicii medicale. Salile de sport din zona Centru (include Victoriei, Unirii, Romana si Universitate) atrag 10% dintre posesorii abonamentelor de sport.

”Centrul numara foarte multe cladiri de birouri ale firmelor mari, firme cu multi angajati, companii cu care lucram de cativa ani, astfel ca, asemenea zonei Pipera, proximitatea jobului cu sala de sport este factor de decizie in alegerea centrului pentru exercitii. Mai mult, salile din Centru sunt in drumul spre locul de munca sau spre casa al posesorilor de abonamente 7card”, spune Iulian Circiumaru, co-fondator 7card.

Salile de sport din cartierele Cotroceni si Titan atrag fiecare 5% dintre posesorii de abonamente sportive, in timp ce unitatile din Dristor doar 4%. Datorita proximitatii jobului cu alte sali de sport, locuitorii acestor cartiere, aleg centrele din alte zone ale Bucurestiului.

Citeste si:
Coronavirus | Sport și relaxare acasă prin 7card@Home, hub de...
Coronavirus | 7card lanseaz─â...

Raportat la numarul de vizite si programele alese de posesorii abonamentelor sportive, cei mai multi dintre bucurestenii care ajung la sala, 55%, opteaza pentru fitness si clasele de aerobic. In acelasi timp, 30% dintre abonati aleg salile cu piscina, iar 15% opteaza macar o data pe saptamana pentru antrenamente multifunctionale sau activitati precum dans, arte martiale, escalada etc. Dintre abonatii care ajung in salile de sport din Bucuresti, 58% sunt femei, in timp ce valoarea medie a abonamentului, la nivelul Capitalei, este de 30 de euro.

7card este un abonament lunar, care permite accesul la sali de sport din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Ploiesti, Craiova. Reteaua numara in prezent peste 9.000 de abonati activi. Cifra de afaceri a 7card este estimata la 1,8 milioane de euro in 2015, iar pentru 2016 se prognozeaza o crestere de 75%. Abonatii 7card sunt angajati ai companiilor din domenii precum IT&C, pharma, retail, banci, FMCG, telefonie mobila, asigurari etc.

Sursa foto: Photographee.eu/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri