Piata serviciilor de iluminat a urmat un trend continuu de crestere la inceputul anilor 2000. Acesta a continuat pana in anul 2008, cand piata a inceput sa scada treptat, la fel ca multe altele.

In primul rand, investitiile au scazut, iar acest lucru a cauzat, piramidal, scaderea veniturilor persoanelor fizice si, implicit, a consumului. In plus, obiceiurile romanilor sunt in continua schimbare, depinzand in mare masura de mediul economic.

Ginel Gheorghe Badea spune ca „In ultimii ani, in domeniul iluminatului profesionist, calitatea corpurilor si solutiilor complete de iluminat este printre ultimele lucruri urmarite de majoritatea clientilor, in rationamente primand pretul cel mai mic. Proverbul << Sunt prea sarac ca sa-mi permit lucruri ieftine>> nu (mai) functioneaza.”

Astfel, s-a ajuns la alegerea unor produse de iluminat de calitate indoielnica, carora nu le sunt verificate provenienta si specificatiile reale. Acest tipar este intalnit, de altfel, si in multe alte piete.

Calitatea unui sistem de iluminat este foarte importanta. In primul rand, pentru ca un produs de iluminat trebuie sa respecte anumite norme de sanatate (ex: intensitatea luminii). Un caz interesant este cel al unor produse provenite de pe piata chineza, ce folosesc simbolul CE drept acronim pentru China Export, desi acesta ar trebui sa reprezinte o garantie pentru produse ce sunt in conformitate cu normele de calitate ale Uniunii Europene (Conformité Européenne).”, afirma Ginel Gheorghe Badea.

In aceasta industrie, calitatea solutiilor complete de iluminat este la fel de importanta ca cea corpurilor in sine.

„Tipurile de becuri/led-uri folosite, precum si unghiul in care sunt pozitionate sistemele de iluminat, difera in functie de activitatea care se desfasoara in camera respectiva. Spre exemplu, nu poti folosi intr-o locuinta aceleasi becuri puternice pe care le folosesti intr-un magazin de haine. Mai mult, alegerea sistemului de iluminat perfect difera si in cadrul unei locuinte, principalul factor al selectiei acestuia fiind specificul fiecarei camere. Iluminatul bucatariei ar trebui sa difere de cel al holului, iar biroul personal nu poate avea aceeasi lumina ca cea a unui dormitor. Fiecare intensitate a becului si culoare a abajurului creeaza alta atmosfera.

In plus, fiecarui corp de iluminat i se potrivesc anumite tipuri de becuri, care impreuna ofera lumina cea mai potrivita. De aceea, inainte de orice decizie de achizitie, este vitala etapa de proiectare luminotehnica.”, spune directorul general.

In acest sens, Helios P.L.S. ofera corpuri si solutii complete de iluminat, precum proiectarea si calculul luminotehnic personalizat pe diferite spatii si tipologii arhitecturale, rezolvarea cerintelor dificile de iluminat, montarea corpurilor de iluminat speciale, integrate sau de tip casa inteligenta si asistare la montaj. Iar sistemele de iluminat oferite sunt de cea mai inalta calitate.

Printre furnizorii sistemelor de iluminat se numara companii precum Artemide, Erco, Prolicht, Karman, Kreon, Cariboni, Vibia si Zonca. Acestea sunt printre cele mai cunoscute branduri la nivel mondial in ceea ce priveste designul si inovatia, vastele palete de culori, unicitatea, posibilitatea de personalizare si eficienta energetica. Cu ajutorul acestor furnizori, compania a contribuit la crearea tuturor tipurilor de proiecte arhitecturale, de la iluminat hotelier si de birouri, pana la iluminat de muzee si galerii de arta.

Ginel Gheorghe Badea afirma ca „In timpul celor mai bine de 17 ani de la crearea companiei, ne-am ocupat de mii de proiecte, insa principala valoare de care am tinut cont mereu a fost calitatea raportata in fiecare etapa a unui proiect. Clientul caruia i s-au oferit corpuri si solutii complete de iluminat de calitate va observa intotdeauna diferenta si va reveni.”

In viitorul apropiat, compania vede oportunitati in specializarea selectiva, deoarece clientii cauta servicii diferite in perioade diferite, in functie de mai multi factori (financiari, culturali, politici etc). O asemenea abordare selectiva ar ajuta la eficientizarea pe termen lung.

„Impreuna cu echipa mea de profesionisti ne dedicam cu pasiune solutiilor personalizate pentru clientii nostri. Nu ne dorim doar clienti fericiti, ci ne dorim sa facem oamenii fericiti in cel mai frumos context al vietilor lor. ”

Mai multe informatii despre corpurile si solutiile complete de iluminat ale companiei se pot afla pe site-ul Helios P.L.S.