O cafenea Segafredo Zanetti Espresso din centrul Timisoarei a fost transformata intr-un restaurant-cafenea prin introducerea de preparate culinare italienesti in meniu si a unei zone de gelaterie in local, denumit La Mia Cucina da Massimo.

Localul La Mia Cucina da Massimo este detinut in regim de franciza si coordonat de omul de afaceri timisorean Ovidiu Samoila, care mai are o cafenea Segafredo in oras.

"Timisoara este cel mai bun loc de unde poate sa inceapa ceva in Romania, cu toate ca infrastructura lasa de dorit. Sunt cateva mii de italieni aici care vin si pleaca saptamanal, sunt zboruri in fiecare zi spre Bergamo (Milano) sau spre Bologna. Sunt foarte multi italieni care au si firme aici. Momentan nu mai intentionam sa deschidem noi cafenele pentru ca nu mai avem timp. Anul viitor estimam sa crestem cu 20% fata de incasarile pe care le avem", a declarat Ovidiu Samoila, proprietarul francizei Segafredo Zanetti Espresso in Timisoara.

La Mia Cucina da Massimo este un concept pilot la nivel international, lansat de catre Segafredo Zanetti Espresso Services, o companie creata in sistem joint venture de Massimo Zanetti Beverage Group, unul dintre cei mai importanti operatori pe piata mondiala a produselor destinate segmentului HoReCa, respectiv Bibas Group, un grup de firme brasovean cu peste 15 ani de activitate in domeniul de profil, importator al cafelei si conceptului de cafenea Segafredo Zanetti Espresso in Romania.

Citeste si:

"In urma cu doi ani ne-am dat seama ca doar cu cafenele nu poti supravietui in mall-uri sau in locatii ca aceasta. Am lucrat doi ani sa proiectam restaurantul si sa-i gasim un nume. Acesta este un proiect pilot, dar ne gandim la Bucuresti si la capitale din Europa de Est. Daca functioneaza in Timisoara, de ce nu ar functiona in Sofia, in Budapesta, Zagreb?", explica Pascal Heritier, COO al Massimo Zanetti Beverage Group. El sustine ca pana la sfarsitul lui 2016 grupul va deschide 50 de cafenele, in special in Asia, unde sunt competitori puternici.

Prima cafenea Segafredo Zanetti Espresso a fost deschisa in Romania in 2001, concept implementat de Bibas Group. In prezent, exista sase cafenele Segafredo Zanetti Espresso in tara, in mall-uri si aeroporturi, toate in regim de franciza.

Lantul Segafredo Zanetti Espresso este parte din grupul Massimo Zanetti Beverage, detinut de magnatul italian Massimo Zanetti, nascut intr-o familie de comercianti de cafea.

Sursa foto: Wall-Street.ro