Unul dintre cei mai reputati consultanti spa de pe piata internationala, Helen Coulon, crede ca „nicaieri in lume nu exista maini mai dibace decat ale terapeutului roman". Chiar si asa, piata spa in Romania sufera de anumite constrangeri, mai exact lipsa nomenclatoarelor de meserii - specifice domeniului spa (ceea ce duce la inexistenta unor scoli de spa deoarece nu pot da diplome).

In plus, specialistii in spa aduc in discutie realitatea cruda a peisajului romanesc: terapiile au un pret scazut - de unde rezulta si un salariu scazut pentru terapeuti - care opteaza de multe ori sa plece la alt centru spa sau in strainatate etc., iar specialistii le-au oferit solutii pentru a fi profitabili in ciuda acestor constrangeri economice si legislative.

"Evenimentul Spa Business 2016 a fost un prilej excelent pentru a descrie si a dezbate statu-quo-ul industriei spa din Romania. Din punct de vedere legislativ, lucrurile par sa evolueze - daca in 2016 am reusit sa rezolvam problema codului CAEN, in 2017 speram la solutionarea clasificarii ocupatiilor specifice (codurile COR). La modul general, ramane valabil obiectivul de a deschide apetitul a cat mai multi romani pentru activitatile spa", declara Ioana Marian, fondator si manager desprespa.ro, care isi propune sa extinda programele de well-being in companii.

Sursa foto: Pixabay.com