Cazinoul din Constanta va fi redeschis, la sfarsitul acestei saptamani, pentru trei zile, cu ocazia unei expozitii de arta contemporana, intrarea fiind libera. Cladirea a putut fi vizitata si luna trecuta, pentru o zi, tot cu prilejul unui eveniment cultural.

Cazinoul din Constanta va gazdui, de vineri pana duminica, expozitia ”Sincronic 2016 – Practici colaborative in arta contemporana”, vernisajul urmand sa aiba loc vineri, de la ora 18.00, scrie News.ro.

“Aceasta a doua etapa a proiectului Sincronic pune in scena, in perioada 21-23 octombrie, in incinta Cazinoului Constanta, in formula unei instalatii multimediale, rezultatele laboratorului de lucru in fabrica, la care publicul este provocat sa participe. Artistul se pune in scena, performandu-si propriul rol de artist-autor al lucrarii din fata publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Prima editie a acestui proiect a avut loc in luna august, tot la Constanta.

Expozitia poate fi vizitata vineri, intre orele 18.00-20.00, sambata, intre 11.00-20.00 si duminica, intre 11.00 si 17.00. Intrarea este libera.

Citeste si:
Dosar penal pentru "renovarea" Cazinoului din Constanta
Fost jandarm, cercetat penal...

In 15 septembrie, Cazinoul din Constanta a fost redeschis pentru o zi, gazduind dezbaterea cu tema “Patrimoniul Regal la Marea Neagra” si expozitia "Scurta istorie in imagini a Cazinoului din Constanta”, evenimente organizate sub egida “Oamenii Timpului”, in colaborare cu Primaria Constanta. Zeci de persoane au vizitat atunci cladirea, fiind nemultumite de starea de degradare in care se afla cazinoul.

Dupa mai multe incercari de gasire a unor solutii pentru restaurarea cazinoului, in urma cu doi ani monumentul a fost trecut in administrarea Companiei Nationale de Investitii pentru a fi refacut. La prima licitatie, nu a fost declarat niciun castigator, iar contestatiile au durat un an, dupa care a fost reluata procedura de licitatie.

Pentru reabilitarea Cazinoului din Constanta a fost alocata suma de aproximativ 37 de milioane de lei. Durata efectiva a lucrarilor este de 24 de luni.

Citeste si:
Reabilitarea Cazinoului din Constanta, criticata de europeni
Institutiile europene critica...

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
FOTO De alegeri, Guvernul promite refacerea Cazinoului din Constanta