Viata inseamna echilibru, spun specialistii in lifecoaching. Echilibru intre viata profesionala si viata personala. Intr-o lume in care totul se intampla cu viteza si in care avem senzatia ca pierdem controlul propriei vieti, este important sa invatam sa ne organizam timpul liber. Tu ce faci dupa o saptamana de munca? Am facut o lista cu cateva destinatii de weekend in care sa te relaxezi si sa te distrezi.

Indiferent de vreme, weekend-urile trebuie sa fie despre relaxare, timp petrecut cu familia sau prietenii si un motiv bun pentru a ne incarca bateriile. Sau de ce nu, o escapada romantica.

Destinatii de weekend in Romania unde poti evada

Valea Doftanei

Cine nu a ajuns pana acum in Valea Doftanei, trebuie sa o faca. Zona este extrem de frumoasa indiferent de anotimp. Odata ce ati ajuns in Campina, judetul Prahova, trebuie sa urmati soseaua inspre directia nord, iar peisajul va incepe sa se schimbe pe masura ce inaintati. Dupa ce lasati in urma dealurile, muzeul Doftana de la Telega si cheile Brebului, valea se ingusteaza, capatand frumuseti montane desavarsite, potrivit valeadoftanei.ro. Inainte de intrarea in localitatea Valea Doftanei, veti da peste barajul Paltinu, o zona turistica de mare atractie.

Destinatii de weekend

Foto: Facebook / Comuna Valea Doftanei

Ce sa nu ratati daca ajungeti in zona: complexul arhitectural Brebu, cu Casa Domneasca a lui Constantin Brâncoveanu; lacul si barajul Paltinu; ruinele fostului penitenciar Doftana (acolo unde a fost inchis Nicolae Ceausescu); lacul Doftana, care s-a format intr-o veche exploatare de sare; baile Telega (datorita apelor cloruro-sodice, acestea sunt pe locul doi in Europa si locul cinci in lume in ceea ce priveste contributia in vindecarea unor boli).

Caras-Severin

Judetul Caras-Severin nu este, din pacate, o destinatie suficient de bine promovata. In afara celor care locuiesc in vestul si sud-vestul tarii, prea putin romani vad in aceasta regiune o destinatie in care sa mearga la sfarsit de saptamana. Locuri de vizitat sunt multe, iar peisajele sunt spectaculoase.

Destinatii de weekend

Foto: Facebook / Moldova Noua

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Caras-Severin: satul lacustru Berzasca (foto); statiunea Trei Ape (un loc de poveste in orice anotimp); statiunea Valiug (localitatea a fost initial o colonie a muncitorilor forestieri, veniti din Austria, pentru a produce carbunele de lemn necesar fabricilor metalurgice din Resita, scrie Wikipedia. In prezent, este una dintre cele mai frumoase statiuni de agrement din Banatul Montan); Cheile Beiului; Cascada Bigar; Cazanele Dunarii.

Citeste si: TOP 10 locuri de poveste pentru cei care s-au saturat de orase aglomerate

Viscri

Viscri, judetul Brasov, este satul care l-a fascinant pe Printul Charles. Acesta si-a cumparat o casa in Viscri care este obiectiv UNESCO. Viscri este definitia satului romanesc, unde arhitectura, imbracamintea si traditiile par ca au fost conservate in ultimele sute de ani si readuse la viata, scrie momondo.ro.

Destinatii de weekend

Foto: Shutterstock

Ce sa faci daca ajungi in Viscri: viziteaza Biserica Fortificata si casele sasesti vechi de sute de ani, plimba-te prin sat si prin imprejurimi si stai de vorba cu localnicii care abia asteapta sa depene povesti cu cei care ii viziteaza.

Comana

Comana se afla la circa 40 de kilometri de Bucuresti, asa ca este un loc perfect pentru bucurestenii care vor sa isi petreaca weekend-urile in natura. Cei mai multi dintre turisti cunosc zona doar pentru Parcul de aventura si rezervatia Comana, insa sunt mult mai multe locuri de vizitat.

Destinatii de weekend

Foto: Facebook / Parcul Natural Comana

Ce sa faci intr-un weekend in Comana: viziteaza Manastirea Comana (ctitorita de Vald Tepes), Balta Comana, a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii, Moara de Hartie din Satul mestesugurilor.

Citeste si: Vacante ieftine in care sa mergi anul acesta. Descopera 5 destinatii de neuitat

Dobrogea

Cand spui Dobrogea, toata lumea se duce cu gandul la statiunile de pe litoral sau Delta Dunarii. Insa Dobrogea are mult mai multe de oferit turistilor: traditii vechi de sute de ani si imbogatite de influenta popoarelor grecesti si turcesti. Cele mai cunoscute obiceiuri sunt : ”Olaria”, focul enorm alcatuit din resturi vegetale si rostogolit pe dealuri pentru purificarea zonei si ”Paparuda” – invocarea ploii prin cantece, dansuri si batai din palme, de catre un grup de fete si infasurate in frunze si ghirlande, scrie momondo.ro.

Destinatii de weekend

Foto: Facebook / Padurea Letea

Ce sa vizitezi daca ajungi prin Dobrogea: Padurea Letea (o zona salbatica, declarata arie protejata), Gura Portitei, Lacul Techirghiol, Cetatea histria, Pestera Limanu, Portul Constanta (nu trebuie ratat Cazinoul Constanta ), Manastirea Dervent, Herghelia Mangalia.

Sighisoara

Sighisoara este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, fiind unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa de Est. Weekend-ul petrecut in Sighisoara va fi, cu siguranta, de neuitat.

Destinatii de weekend

Foto: Shutterstock

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Sighisoara: Cetatea Sighisoara, Turnul cu Ceas, Scara acoperita, Biserica din Deal, Turnul Fierarilor, Turnul Cismarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Cositorilor, Turnul Croitorilor, Turnul Macelarilor, Turnul Tabacarilor, Muzeul de Istorie din Sighisoara, Biserica Leprosilor, Casa Vlad Dracul, Biserica Manastire, Casa Venetiana.

Sibiu

Sibiu nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, fiind vizitat in fiecare an de mii de turisti, atat straini, cat si romani.

Destinatii de weekend

Foto: Shutterstock

Ce e de vazut in Sibiu: Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Muzeul Astra, Gradina Zoologica, Podul Minciunilor, Turnurile de aparare, Statiunea Paltinis. Si daca tot ajungi intr-un weekend in Sibiu, puteti sa faceti o plimbare si pana la Complexul turistic Albota, o destinatie de vis la poalele muntilor. De la Albota, puteti urca pana la Balea Lac, unul dintre locurile din tara care merita vazut indiferent de anotimp.

Citeste si: Cum schimba internetul comportamentul turistilor. Noile destinatii de vacanta preferate de romani

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Setari Cookie-uri