Vacantele sunt cel mai bun mod de a ne petrece timpul liber si nu trebuie sa dam o gaura in buget atunci cand vrem sa calatorim. Vacantele ieftine sunt usor de gasit, iar experientele pot fi de neuitat.

Nu trebuie sa asteptam cea mai buna perioada din an ca sa vizitam, cu bani putini, o anumita destinatie. Exista locuri de vacanta care sunt accesibile tot timpul anului. De cele mai multe ori, aceste destinatii sunt putin cunoscute, ceea ce inseamna ca sunt si mai putin aglomerate.

Vacante ieftine in care sa mergi anul acesta

Sofia, Bulgaria

Vacante ieftine: Sofia, Bulgaria

Foto: Shutterstock

Sofia, capitala Bulgariei, se intinde la poalele muntelui Vitosha, pe care se afla unul dintre cele mai cunoscute domenii schiabile din tara. Cu o istorie de sapte milenii, Sofia este unul dintre cele mai vechi orase din Europa. Bulevardele late, transformate in zone comerciale, strazile pietruite, buticurile fermecatoare, dar si viata de noapte electrizanta fac din Sofia un oras perfect pentru orice pasionat de calatorii.

Bilete de avion de la 100 de euro - VEZI oferta in timp real

Podgorica, Muntenegru

Vacante ieftine: Podgorica, Muntenegru

Foto: Shutterstock

Podgorica este capitala Muntenegru. Chiar daca este un oras mic (are circa 150.000 de locuitori), Podgorica este viu si plin de obiective turistice. Orasul este asezat intr-o vale formata de munti impresionanti, ceea ce ii da un aspect inedit. Bulevardul principal din oras atrage turistii pentru ca acolo se imbina armonios elemente vechi si noi de arhitectura. In plus, magazinele cu suveniruri sunt foarte apreciate de turisti.

Bilete de avion de la 159 de euro - VEZI oferta in timp real

Citeste si: Cinci destinatii care pot deveni populare in 2018

Izmir, Turcia

Vacante ieftine: Izmir, Turcia

Foto: Shutterstock

Izmir este al treilea oras ca marime in Turcia, dupa Istanbul si Ankara. Izmir este un oras incarcat de istorie, asa ca nu puteti rata Muzeul Artei si al Istoriei (unde puteti vedea o pictura cu Afrodira in perioada romana) si Moscheea Hisar Camii, care impresioneaza turistii. Bulevardul Kordon&Alsancak este foarte cunoscut in Izmir, fiind locul care atrage cei mai multi turisti, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii (datorita cluburile deschise non-stop).

BIlete de avion de la 171 de euro - VEZI oferta in timp real

Porto, Portugalia

Vacante ieftine: Porto, Portugalia

Foto: Shutterstock

Porto este o destinatie ieftina in care daca nu ai ajuns inca, trebuie sa o faci. Centrul istoric al orasului este deosebit de frumos, cladirile "respira" istorie, iar localnicii sunt extrem de prietenosi. Din 1996, Porto face parte din Patrimoniul Mondial. Cartierul Ribeira din Porto, cu strazile sale medievale, trebuie vizitat pas cu pas. Vei patrunde intr-o atmosfera unica. De asemenea, o plimbare pe Portul Luis I din Porto iti va dezvalui o panorama superba a orasului. Alte obiective pe care nu trebuie sa le ratezi: Parcul Serralves, Catedrala din Porto, Gara Sao Bento, Biserica Clericilor, Piata Ribeira, Funicularul Guindais, Muzeul Vinului.

Bilete de avion de la 132 de euro - VEZI oferta in timp real

Thessaloniki, Grecia

Vacante ieftine: Thessaloniki, Grecia

Foto: Shutterstock

Thessaloniki din Grecia este o destinatie accesibila si de care te vei indragosti pe loc. Orasul are de toate, locuri frumoase, istorie, cultura, o remarcabila gastronomie si peisaje care te vor lasa fara replica. La orice pas, vei gasi in Thessaloniki vestigii si monumente vechi de secole, fiind o destinatie perfecta pentru cei pasionati de istorie. Thessaloniki este si un important centru cultural, fiind cunoscut pentru festivalurile de film si carte care se organizeaza in fiecare an.

Bilete de avion de la 108 euro - VEZI oferta in timp real

Citeste si: Turistii romani cauta noi experiente: destinatii de vacanta in 2018

Sursa foto: Shutterstock/ zeljkodan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri