Chef Joseph Hadad a vorbit la Conferinta Nationala a Industriei Ospitalitatii despre lipsa de personal calificat din HoReCa, dar si cum pot colabora restaurantele si hotelurile. De asemenea, acesta a dat un pronostic despre perioada de timp in care, in Romania, ar putea fi deschis primul restaurant cu stele Michelin.

Chef Joseph Hadad (de origine israeliana) a deschis mai multe restaurante in Bucuresti si, deci, cunoaste foarte bine industria ospitalitatii din tara noastra. Intrebat daca restaurantele sale au parteneriate cu hotelurile, acesta a marturisti ca nu, insa sustine colaborarea intre cele doua entitati si este de acord ca un asemenea parteneriat ar aduce beneficii enorme pentru ambele parti.

"Hotelurile ar trebui sa aiba parteneriate cu restaurantele. Eu nu am parteneriate cu hotelurile. Exista credinta printre turisti ca restaurantele din hoteluri nu sunt de cea mai buna calitate. Colaborarea unui hotel cu un chef ar putea sa avea avanataje pentru ambele parti", a declarat Joseph Hadad.

Acesta a ridicat si problema deficitului de personal din industria ospitalitatii. "Problema in Romania este sa pleaca bucatari buni, prefera sa lucreze in strainatate. Eu vreau sa lucrez cu un bucatar roman cu experienta, de ce trebuie sa aducem muncitori din straini?", a adaugat acesta.

Intrebat cand vom avea in Romania primul restaurant cu stele Michelin, chef Hadad a precizat ca tara noastra nu este inca pregatita pentru acest lucru. Perspective sunt, dar peste cativa ani.

"Restaurantele din Romania nu sunt pregatite pentru stele Michelin. Mai avem nevoie de 4-5 ani pana sa putem vorbi de primul restaurant cu stele Michelin in Romania", a precizat Joseph Hadad.

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) organizeaza zilele acestea cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Industriei Ospitalitatii.

Citeste si: Chef Joseph Hadad: Am plecat prea de sus, unii oameni se sperie de high class. E alta cultura, romanii vor sa manance mult, bun si pretul sa fie jos

Sursa foto: Agerpres / Silviu Matei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri