Romanii sunt dispusi sa cheltuiasca intre 200 si 400 lei de persoana pentru o mini-vacanta de Paste

Romanii care nu au avut vouchere de vacanta sunt dispusi sa cheltuiasca intre 200 si 400 lei de persoana pentru o mini-vacanta de Paste, majoritatea alegand in acest an destinatii autohtone in detrimentul marilor capitale europene, se arata intr-un studiu realizat de un portal de rezervari online, remis vineri AGERPRES.

In topul preferintelor de calatorie se numara Transilvania si satele din Bucovina (33,7%), Delta Dunarii (13,7%) si litoralul romanesc (11,6%), potrivit unui studiu realizat de platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro.

La vacanta de Paste se adauga si ziua libera de 1 Mai, motiv pentru care numarul rezervarilor a crescut in aceasta perioada, afirma hotelierii.

Aproximativ 40% dintre respondenti au declarat ca au folosit vouchere de vacanta pentru aceasta mini-vacanta, profitand de ultimele saptamani in care pot fi utilizate, sustine HotelGuru.ro.

Aproape 80% dintre respondenti au declarat ca vor incerca sa se incadreze in suma de 200 lei / zi de persoana, in timp ce 17,9% au apreciat ca se vor incadra in 300 de lei de persoana, pe zi. Doar 5% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui pana la 400 lei / zi, de persoana, in vacanta de Paste.

Romanii care au participat la studiu vor pleca in concediu cu familia, inclusiv cu copiii (43,2%), iar 37,9% dintre respondenti aleg sa mearga in cuplu sau cu prietenii. 32,6% dintre romanii care au raspuns chestionarului online isi vor petrece sarbatorile Pascale acasa, motivul principal fiind bugetul redus (43,8%), dar si pentru a petrece sarbatorile acasa cu familia (39,1%) sau pentru ca nu au zile libere (17,2%).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri