Bulgaria este vizitata in fiecare an de aproape 10 milioane de turisti straini. Riviera bulgareasca atrage cei mai multi turisti, care apreciaza serviciile hotelurilor, plajele largi si bine intretinute, apa curata a Marii Negre si viata de noapte din statiuni. Toate acestea, combinate cu tarifele mai mult decat accesibile, au facut din Bulgaria o destinatie perfecta pentru vacanta de vara.

De la nord la sud, statiunile bulgaresti de pe malul Marii Negre sunt extrem de variate, cu plaje si posibilitati de petrecere a timpului liber potrivite pentru toate tipurile de turisti: familisti, seniori, tineri rebeli care vor sa petreaca in cluburi si persoane care vor sa stea la cort sau rulota, in locuri semi-salbatice, cat mai departe de resorturile aglomerate si zgomotoase.

Sunny Beach

Foto: Shutterstock.com

Sunny Beach este cea mai populara statiune din Bulgaria, care atrage cei mai multi vizitatori. Mii de turisti vin in fiecare an in Sunny Beach ca sa practice sporturi acvatice, dar si sa se distreze in cluburile de noapte. Statiunea se afla in apropiere de Nessebar, un oras incarcat de istorie, declarat monument istoric de UNESCO, dezvoltat pe locul unei vechi asezari trace, Mesambria.

Sunny Beach este o statiune perfecta si pentru familiile cu copii. Chiar daca este un resort in care se aduna foarte multi petrecareti, exista suficiente locuri special amenajati pentru cei mici.

Citeste si: TOP 7 cele mai frumoase si spectaculoase insule din lume, pentru vacanta 2019

Nisipurile de Aur

Foto: Shutterstock.com

Nisipurile de Aur se afla in nordul litoralului bulgaresc, fiind una dintre statiunile preferate de foarte multi romani. In fiecare an, mii de turisti din Germania, Marea Britanie, Rusia, Tarile Scandinave, Franta, Europa Centrala si de Est, din Golful Persic, Israel sunt atrasi de peisajul pitoresc, clima favorabila si de preturile rezonabile.

Statiunea se afla la doar 20 de kilometri de Varna, unul dintre cele mai mari orase din Bulgaria, care pastreaza inca o multime de marturii istorice.

Sozopol

Foto: Shutterstock.com

Sozopol este un oras linistit, construit pe o peninsula stancoasa, vizitat mai ales de turistii care vor sa se relaxeze la plaja, sa admire arhitectura orasului vechi si sa se bucure de experienta gastronomica.

Plajele din Sozopol sunt curate, cu nisip fin, iar apa Marii Negre este curata si linistita. Cateva baruri amenajate pe plaja mai sparg monotonia peisajului.

Albena

Foto: Shutterstock.com

Construita special ca statiune turistica, Albena are un stil arhitectonic unitar si unic, scrie wikipedia.org. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plaja, au maxima expunere la soare si acces direct la plaja. Desi construita pe un teren gol in anii 1960, in prezent arata ca un mic oras, cu centru, strazi si piete, avand chiar si retea de transport public - trenuri dedicate care circula dupa un orar prestabilit pe strazile orasului.

Statiunea are plaja lunga de 5 kilometri, cu nisip fin, iar apa marii este curata, calma si calda. Vizitatorii pot opta pentru unul dintre cele 43 de hoteluri moderne (intre doua si patru stele) care ofera aproximativ 20 000 de locuri de cazare. Majoritatea hotelurilor au piscine.

Ahtopol

Foto: Shutterstock.com

Aflata foarte aproape de granita europeana cu Turcia, Ahtopol este genul de statiune pentru cei care vor sa stea cat mai departe de agitatia din resorturile aglomerate. Tarifele sunt ceva mai ridicate, insa nu atat de mari incat sa-ti depasesti bugetul de vacanta.

In Ahtopol, principala atractie este un far aflat pe o mica stanca din mijlocul marii, un loc perfect de unde pasionatii de fotografie pot surprinde apusul si rasaritul.

Irakli

Foto: Shutterstock.com

Irakli este una dintre plajele salbatice din Bulgaria, unde nu vei gasi hoteluri imenase si restaurante pe plaja. Doar nisip curat si apa de un albastru-verziu.

Cei care ajung in Irakli sunt tineri care vor sa se conecteze cu natura, care stau la corturi, iar seara se aduna in jurul focului, unde canta si spun povesti.

Silistar

Foto: Shutterstock.com

Silistar este o zona protejata, salbatica, situata in sudul litoralului bulgaresc, la granita cu Turcia. Peisajul in Silistar este absolut fabulos, cu stanci spalate de apa si o fauna bogata si diversa. Pasionatii de natura pot admira specii diferite de pasari care au habitatul acolo.
Plaja din Silistar este foarte linistita, departe de resorturile aglomerate, un loc numai bun pentru cei care vor sa-si incarce bateriile.

Marina Dinevi

Foto: Shutterstock.com

Complet diferit de plaja din Silistar este portul Marina Dinevi, situat in satul Sveti Vlas, la doar 5 kilometri de statiunile Sunny Beach si Nesebar. Destinatia este perfecta pentru turistii care apreciaza locurile cu stil si luxoase. Plaja este inconjurata de resorturi de 5 stele, spa-uri, restaurante fine dining. In timpul zilei, turistii pot face plimbari cu yachtul si se pot distra alaturi de prieteni in mijlocul marii.

Citeste si: Vacanta in Turcia: Cele mai frumoase plaje in care sa mergi vara asta

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri