L-am intalnit pe Ivan la o fabrica de lactate din Ialomita, unde ii ajuta pe antreprenorii de la Laptaria cu Caimac sa dezvolte 4-5 sortimente noi de branzeturi.
„Prima oara am venit in mai si acum am revenit pentru a continua dezvoltarea sortimentelor pe care le avem in lucru. Voi sti ca mi-am facut treaba atunci cand nu vor mai vrea sa ma vada”, glumeste francezul.
Aceasta si-a propus sa ii ajute pe romani sa fabrice branzeturi „a la carte”, potrivit gusturilor consumatorilor din Romania.
„Nu vrem sa facem niste imitatii ale branzeturilor frantuzesti, oricum nu ar fi posibil sa facem asta pentru ca lapte este diferit. Plecam de la retete clasice pentru un tip de branzet si apoi ne jucam cu diferite ingrediente pentru a o face conform gusturilor de aici”, mai explica francezul care spune ca a observat ca romanilor le plac branzeturile de calitate, cu un procent mare de grasime.
Citeste si:
Branzeturile sunt o masa in sine
Potrivit statisticilor, francezii consuma mai multe branzeturi decat produse din carne.
„Spre deosebire de alte tari, unde sunt folosite ca ingrediente, pentru francezi branzeturile reprezina o masa in sine.Trebuie consumate doar cu putina paine si un pahar de vin”, mai spune Ivan Larcher, al carui sortiment favorit este Camembert, una dintre cele mai cunoscute branzeturi frantuzesti, pe care o cosuma alaturi de un pahar de cidru de Normandia, nu de vin.
Camembert este o branza cu consistenta moale si crusta de mucegai, avand forma rotunda, de culoare alba, preparata din lapte de vaca. Se spune ca fost creeata de catre Marie Harel, in Normandia, in anul 1791, sub indrumarea unui preot venit din Meaux , acolo unde se producea branza Brie.
Ivan Larcher este profesor de branzeturi la Mons Academy, fiind cunoscut atat pentru nenumaratele branzeturi castigatoare de premii internationale cat si pentru multiplele aparitii in cartile de profil.
Citeste si:
A absolvit National Dairy High School si si-a consolidat experienta lucrand ca branzar artizan (producator de branzeturi artizanale), manager si consultant tehnic pentru Rhodia Food si Carmejane Cheese Center.
In prezent, francezul ofera consultanta producatorilor locali de branzeturi (fermieri), producatorilor de branzeturi artizanale sau asociatiilor de crescatori de animale din toata lumea.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: