Evenimentele de team building sunt ocazia perfectă pentru a-ți cunoaște mai bine colegii de la serviciu și de a forma legături mai strânse cu ei în afara cadrului formal de la birou. Un astfel de eveniment îți permite și să renunți la ținutele office sau smart casual pe care le porți în mod obișnuit și să optezi pentru outfituri mai relaxate, în care să primeze confortul, mai ales dacă evenimentul la care participi este unul în aer liber sau dacă are loc într-o cabană de munte.

Unele team building-uri implică și activități antrenante pentru echip[, așa că va trebui să îți pregătești mai multe ținute, în funcție de cum va decurge programul. Dacă nu știi ce poți purta, dar mai ales ce nu este recomandat să porți la un astfel de eveniment cu colegii de birou, aceste sfaturi te vor ajuta să îți faci bagajul mai ușor, să te asiguri că nu îți lipsește nimic și că ești îmbrăcat adecvat:

Ce să porți într-un team building cu activități sportive

  • Alege haine fabricate din materiale ușoare, naturale, care să absoarbă umezeala și să se usuce rapid. Poți alege tricouri sau bluze create pentru sporturi cardio sau unele fabricate cu tehnologie de uscare rapidă, cum sunt hainele sport de la Adidas Original. Bluzele cu mânecă lungă pot restrânge sau incomoda mișcarea, așa că dacă vremea este prea răcoroasă pentru a purta doar tricou, poți opta pentru un hanorac sport, cu închidere cu fermoar, astfel încât să te simți confortabil indiferent de temperaturile de afară.
  • Optează pentru o pereche de pantaloni lungi de trening. Dacă vremea nu este insuportabil de caldă, atunci poți păstra șortul scurt pentru altă ocazie, mai ales că aceștia nu te protejează de arsuri solare, mușcături de insecte sau iritații.
  • Dacă evenimentul de team building are loc la munte, unde vremea este întotdeauna mai rece, straturile termice îți vor fi de mare ajutor. Bluzele, pantalonii și hanoracele termice izolează foarte bine, fără să te facă să transpiri, și te protejează de frig fără să fie nevoie să te îmbraci inconfortabil de gros.
  • Optează pentru o pereche de pantofi sport comozi, potriviți pentru tipul de activitate pe care îl veți face. De exemplu, dacă știi că urmează să faceți o drumeție pe munte, din bagaj nu ar trebui să îți lipsească bocancii sau ghetele special create pentru trasee accidentate. Nu este nevoie să ai la ține pantofii eleganți cu care mergi de obicei la serviciu, mai ales dacă team building-ul nu implică activități formale, în care să ai nevoie de o ținută mai riguroasă.
  • Accesoriile precum pălăriile sau ochelarii de soare sunt mai mult decât binevenite, mai ales dacă vremea este însorită. Și bandanele te pot proteja atunci când stai în soare mai multe ore și te pot feri de o neplăcută insolație.

Ce să nu porți într-un team building

  • Hainele închise la culoare absorb căldură, așa că dacă afară este cald vei resimți din plin acest lucru și, în plus, vei transpira mai mult. Așadar, păstrează piesele vestimentare negre sau bleumarin pentru altă ocazie.
  • Blugii, pantalonii din material reiat sau cei eleganți nu sunt recomandați într-un eveniment de team building. Aceștia îți îngrădesc mișcările, nu sunt confortabili și nu îți lasă suficientă libertate pentru a te bucură de activități alături de colegii tăi.
  • Nu purta prea multe accesorii. Într-un eveniment casual, relaxat, supraaccesorizarea nu își are locul. În plus, nu vrei să aduci cu tine bijuterii sau alte accesorii prețioase, mai ales dacă nu ai un loc sigur în care să le ții. Rezumă-te doar la ochelarii de soare și pălărie, șapcă ori bandană și vei fi echipat mai mult decât suficient pentru o zi în aer liber.
  • Nu te îmbrăca foarte gros. Chiar dacă evenimentul începe dimineață, ar trebui ca atunci când ieși din casă să îți fie puțin răcoare, mai ales dacă te pregătești pentru o activitate fizică. În momentul în care te îmbraci prea gros, vei transpira imediat cum vei începe să te miști și îți va fi dificil să faci față activităților.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri