Review restaurant George Butunoiu: Film de artă cu o nemțoaică în rolul principal

Next Door e alt restaurant al centrului vechi al Brașovului, ca din filme și el, așa cum sunt mai toate în partea aceea de oraș. E la parterul unei case foarte vechi, pe o alee pietonală în Piața George Enescu, despărțită de faimoasa Piață a Sfatului printr-un tunel întunecos. Salonul e foarte interesant, inedit și frumos amenajat, totul în lemn vechi, cărămidă și piatră, cu mobilier din lemn vechi și canapele la perete.

În minuscula Piață George Enescu sunt multe restaurante și cafenele. Toate cu aspect de bistrou, osteria, trattoria sau cum se cheamă acestea în fiecare oraș cu istorie de sute de ani, cu tot farmecul și poezia pe care cei mai mulți le mai vedem acum doar în filme sau pe Internet. Trotuarele și spațiile sunt înguste, așa că fiecare își pune câteva mese pe unde apucă în fața localului său.

Next Door se poziționează ca un bistrou cu bucătărie americană – dacă e permisă această alăturare de cuvinte împotriva firii. Un meniu cosmopolit, așa cum e în partea aceea de lume, cu mâncăruri puțin sofisticate și grele, dar care pot să fie foarte bune dacă sunt făcute cu produse și ingrediente cinstite.

Citeste si:
Alegeri locale 2020: Cu buletinul la cârciumă: 100 de brașoveni nu...
Alegeri locale 2020: Cu...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Într-adevăr, am avut o masă plină și am mâncat cu multă poftă tot ce am primit. Coastele de porc cu glazură dulce picantă au fost excelente, unele dintre cele mai bune pe care îmi aduc aminte să le fi mâncat în ultimii ani. Mi-au spus că au fost făcute lent la cuptor și că nu folosesc grătarul pentru ele. La fel pâinea cu usturoi și cu brânză.

Apoi Fried pork belly cu sos Buffalo și Sriracha mayo, Salata cu creveți stil Bang Bang, Salata cu halloumi și legume la grătar cu dressing de muștar franțuzesc și miere, Peanutbutter Burger cu cartofi prăjiți rondele (cartofi întregi fierți, apoi feliați și copți și apoi prăjiți), Mac’n Cheese, Paste cu brânză, Carrot cake cu cremă de portocale ca desert – toate bune la gust și în porții consistente.

Citeste si:
Butunoiu: Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare
Review George Butunoiu: Te...

Dar cred că partea cea mai interesantă din conceptul noului restaurant (deschis în toamna lui 2019) e stăpâna lui, Pia Krauss, o frumoasă și foarte charismatică nemțoaică, ce are curajul să facă lucrurile pe dos, dacă ea vrea așa: e născută și crescută în Germania, dar s-a mutat în România, a fost corporatistă, directoare la o foarte cunoscută multinațională, dar a plecat de acolo ca să-și facă un bistrou, și cine știe ce am mai afla dacă ne-ar povesti mai multe într-o zi. Chiar în limba română, pe care o stăpânește acum la perfecție.

Pia Krauss e mai mereu la Next Door, vorbește cu musafirii și se asigură că lucrurile merg nemțește în bucătăria americană. Și, ca să se întregească scenariul, a mai apărut și un bucătar american în peisaj, Greg. Cel din poză, tânăr și viril, tatuat, numai bun de pus într-o revistă pentru femei...

Citeste si:
Review George Butunoiu: Dei Frati, balada transilvană cu doi...
Review restaurant George...

Da, toate ingredientele unui film de artă cu Pia Krauss în rolul personajului complex. Nu m-ar mira defel să preia cineva ideea.

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Setari Cookie-uri