TOP cele mai cumpărate cărți în 2020

Cărțile de dezvoltare personală au fost printre cele mai cumpărate în timpul pandemie, fapt care a propulsat câteva dintre volumele din această categorie în topul vânzărilor de anul tercut pe elefant.ro.

Arta subtilă a nepăsării, a lui Mark Manson se situează pe primul loc în topul celor mai bine vândute titluri ale unui autor străin, pe elefant.ro, anul trecut. În top 5 se află și Unf*ck Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața, de Gary Jogh Bishop, un alt titlu din categoria pentru dezvoltare personală. Alte două volume din același segment se situează printre primele 10 titluri scrise de autori străni: Inteligența emoțională, ediția a patra – Daniel Goleman și Arta manipulării – Kevin Dutton.

Top 3 este completat de două cărți de ficțiune: Acolo unde cântă racii, romanul de debut al Deliei Owens, bestseller international, situat pe locul secund în clasamentul vânzărilor pe 2020, și Pacienta tăcută, scrisă de Alex Michaelides, volum situat pe poziția a treia a clasamentului.

Românii au cumpărat mai multe cărți în timpul pandemiei

Vânzările de carte au crescut cu peste 30% în 2020 față de 2019, în condițiile în care piața, per ansamblu, a cunoscut o ușoară scădere. Potrivit reprezentanților elefant.ro, în cazul cărților pentru copii creșterea a fost puțin mai accelerată, pe fondul închiderii instituțiilor de învățămân pe o perioadă îndelungată și a mutării studiului online, de acasă.

„Pentru 2021 ne așteptăm ca tendința de creștere a volumului de carte comandată online să se mențină la un nivel de cel puțin 20-25% față de 2020”, precizează Adrian Dinu, director comercial carte în cadrul elefant.ro.

Citeste si:
Librăria online Librex așteaptă afaceri cu 350% mai mari decât în 2019
Librăria online Librex...

În vârful clasamentului celor mai populare volumele scrise de autori români se situează Te iubesc, orice-ai face!, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Volumul este urmat de Erus și Valea Recunoștinței, de Alec Blenche și Țup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici. Toate cele trei volume sunt din categoria volumelor dedicate copiilor, segment care a cunoscut o creștere deosebită în 2020.

Topul volumelor scrise de autori români este completat de Irina Binder, cu volumul Până la sfârșit, Gaspar Gyorgy, cu volumul Mindfulness urban, Neagu Djuvara – O scurtă istorie ilustrată a românilor, dar și de titluri precum Fizica povestită, volum scris de Cristian Presură sau Isus al meu, cea mai recentă carte scrisă de Gabriel Liiceanu.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri