Radu Beligan, Lucian Boia si Neagu Djuvara ocupa primele trei pozitii in topul autorilor romani cu cele mai multe carti vandute in 2013 pe site-ul elefant.ro, informeaza Mediafax.

Actorul Radu Beligan, cu a sa carte autobiografica "Intre acte", a reusit sa se claseze pe primul loc in topul celor mai bine vandute volume ale unui autor roman, urmat de Lucian Boia, cu volumul "De ce e Romania altfel", si Neagu Djuvara, cu "O scurta istoriei ilustrata a romanilor".

Clasamentul celor mai cititi autori romani este completat, in ordine, de Dan Puric, Andrei Plesu, Tudor Chirila, Sega, Nicolae Steinhardt, Mihaela Bilic si Dan Lungu. "2013 a fost un an in care am remarcat preferinta tot mai multor cititori pentru autorii romani. Daca in clasamentul general e mai putin sesizabil, in topul cartilor digitale descarcate de pe elefant.ro cel putin jumatate dintre primele 10 cele mai vandute eBooks sunt titluri scrise de autori romani. 2014 se anunta un an cu multe lansari de carte romaneasca, atat non-fictiune, cat si fictiune sau memorialistica, astfel incat ii invitam pe toti pasionatii de lectura sa viziteze regulat elefant.ro pentru a fi la curent cu noutatile literare la cele mai accesibile preturi", spune Adrian Dinu, COO la elefant.ro.

Vanzarile totale de carte romaneasca in 2013 s-au majorat cu 114% fata de 2012, in categoria eBooks evolutia fiind insa mai vizibila, cresterile cifrandu-se la 166%.

Printre cele mai bine vandute carti scrise de autori romani se numara "Exercitii de echilibru", de Tudor Chirila, "De ce e Romania altfel", de Lucian Boia, "Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste", de Andrei Plesu, "Namaste", de Sega, "Ce ne spunem cand nu ne vorbim", de Chris Simion, "O scurta istoriei ilustrata a romanilor", de Neagu Djuvara, "Fii demn!", de Dan Puric, si "Fluturi", de Irina Binder.

Citeste si:
Fosta resedinta de protocol a lui Ceausescu, scoasa la vanzare
Fosta resedinta de protocol a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Numarul la care suni cand intr-un magazin se vand tigari minorilor